Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsaksplättar med myntayoghurt

De här goda plättarna går utmärkt att variera med de grönsakerna du råkar ha hemma. Nästan alla grönsaker som går att riva på ett rivjärn funkar. Servera med fräsch myntayoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Yoghurt: Blanda alla ingredienser till myntayoghurten. Krydda med salt och peppar.
  2. Plättar: Skala rotselleri och morötter. Riv rotselleri, morötter och zucchini grovt på ett rivjärn. Krama ut vätskan.
  3. Blanda rivet med persilja, parmesan, ägg, majsstärkelse, salt och peppar till smet.
  4. Stek plättar i smör, några minuter per sida, tills de är gyllene. Servera med myntayoghurten.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri produkter av yoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett och yoghurtalternativ baserad på soja, havre eller ris.

Ingredienser

Portioner: 12 st
Myntayoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Grönsaksplättar
  • 200 g rotselleri
  • 100 g zucchini
  • 100 g morötter
  • 65 g finhackad mangold eller spenat
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • smör (till stekning)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 420 kJ / 101 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept