Grönsaksplättar med myntayoghurt
De här goda plättarna går utmärkt att variera med de grönsakerna du råkar ha hemma. Nästan alla grönsaker som går att riva på ett rivjärn funkar. Servera med fräsch myntayoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
12 st
Myntayoghurt
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
1/2 dl finhackad mynta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Grönsaksplättar
200 g rotselleri
100 g zucchini
100 g morötter
65 g finhackad mangold eller spenat
1 dl finhackad persilja
1 dl finriven parmesan
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
smör (till stekning)
För alla
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri produkter av yoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett och yoghurtalternativ baserad på soja, havre eller ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi420 KJ / 101 kCal
Fett8 g
Salt0.62 g
Kolhydrater4 g
Protein4 g
Kommentarer