Kikärtspuckar med mandel och citron
Falafel är nog dem mest kända. Men kikärter går att använda till andra vegobiffar, eller puckar som vi kallar dessa på grund av formen. Smaksätt kikärtspuckarna med mandel, citron, spiskummin och mynta. Vänd i sesamfrön och stek krispiga. Matigt och smakrikt!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
ca 20 st
2 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 dl mandelmjöl
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
2 tsk torkad mynta
1 msk sambal oelek
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl finhackad sötmandel
1/2 dl sesamfrön
rapsolja (till stekning)
Tillbehör
kålblad, salladsblad eller tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi337 KJ / 81 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentarer
Mina blev också torra så svårt att få sesam att fastna. Men Monicas idé med lite spad i gör nog det hela bättre. Jag bytte också ut citron till lime.
Emilia
2022-12-28Smeten är kruttorr, bör det inte vara lite kikärtspad i den?
Monica
2022-09-27Supergott recept! Serverades med potatis, avokadosallad och srirachamayo!
Daria
2020-06-22