Kikärtspuckar med mandel och citron

129
3
Kikärtspuckar med mandel och citron

Falafel är nog dem mest kända. Men kikärter går att använda till andra vegobiffar, eller puckar som vi kallar dessa på grund av formen. Smaksätt kikärtspuckarna med mandel, citron, spiskummin och mynta. Vänd i sesamfrön och stek krispiga. Matigt och smakrikt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Kikärtspuckar med mandel och citron

Ingredienser

ca 20 st
2
förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 dl
mandelmjöl
1
riven vitlöksklyfta
1 tsk
spiskummin
2 tsk
torkad mynta
1 msk
sambal oelek
1 1/2 msk
färskpressad citronjuice
1/2 dl
majsstärkelse
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1/2 dl
finhackad sötmandel
1/2 dl
sesamfrön
-
rapsolja (till stekning)

Tillbehör

kålblad, salladsblad eller tortillabröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Häll inte bort allt kikärtsspad, baka cookies på det, sök på receptet ”Äggfria cookies”.

Vad tyckte du om receptet?

129

Kommentarer

Daria

2020-06-22

Supergott recept! Serverades med potatis, avokadosallad och srirachamayo!

Emmy

2018-08-20

Supergoda! Serverade dem tillsammans med guacamole och sallad i tortillabröd!

Andreas

2016-03-13

Förvånansvärt bra lådmat. Rekommenderar att dubbla satsen och ha en burk puckar i kylen, som nödmat. Vitlökssås naturligtvis, och stekta bondbönor alternativt kokt broccoli, med smör och salt funkar bra tillsammans.

Näringsvärde per portion

Energi 337 KJ / 81 kCal
Fett 5 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 5 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept