UNDER 30 MIN | Enkel

Krämig kålsallad

Blanda savojkål och rödkål i en krämig sallad med asiatisk smak av lime, japansk soja och koriander. Suveränt tillbehör till falafel och andra vegetariska biffar, men även till revbensspjäll och grillad kyckling. Savojkål går att byta mot vit- eller spetskål.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla savoj- och rödkålen fint och lägg i en bunke. Skala och finhacka löken.
  2. Rör ihop matyoghurt, senap, limejuice, soja och koriander.
  3. Blanda yoghurten med kål och lök. Krydda med salt och peppar. Låt stå en stund före servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g savojkål
  • 150 g rödkål
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1 tsk fryst hackad koriander
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 200 kJ / 48 kCal