Krämig kålsallad
Blanda savojkål och rödkål i en krämig sallad med asiatisk smak av lime, japansk soja och koriander. Suveränt tillbehör till falafel och andra vegetariska biffar, men även till revbensspjäll och grillad kyckling. Savojkål går att byta mot vit- eller spetskål.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
6 portioner
150 g savojkål
150 g rödkål
1/2 rödlök
1 dl matyoghurt (10 %)
1 msk dijonsenap
1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 msk japansk soja
1 tsk fryst hackad koriander
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi200 KJ / 48 kCal
Fett2 g
Salt0.8 g
Kolhydrater4 g
Protein3 g
Kommentar
Lättlagad och mycket omtyckt av samtliga 30 inbjudna gäster
Ingegerd
2016-07-23