Krämig kålsallad

Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
1
Krämig kålsallad

Blanda savojkål och rödkål i en krämig sallad med asiatisk smak av lime, japansk soja och koriander. Suveränt tillbehör till falafel och andra vegetariska biffar, men även till revbensspjäll och grillad kyckling. Savojkål går att byta mot vit- eller spetskål.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Krämig kålsallad

Ingredienser

6 portioner
150 g  savojkål
150 g  rödkål
1/2   rödlök
1 dl  matyoghurt (10 %)
1 msk  dijonsenap
1/2 msk  färskpressad limejuice
1/2 msk  japansk soja
1 tsk  fryst hackad koriander
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat

Kommentar

Lättlagad och mycket omtyckt av samtliga 30 inbjudna gäster

Ingegerd

2016-07-23

Näringsvärde per portion

Energi200 KJ / 48 kCal
Fett2 g
Salt0.8 g
Kolhydrater4 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Kålsallad med persilja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad rödkål med lime
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pink acid
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödkål med mango och pitachips
Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotssoppa
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga