Mandelkaka med lingon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandelkaka med lingon

En fin och saftig kaka på mandelmjöl med dekorativa röda lingon som du kan ta direkt ur frysen. Ingredienserna rörs ihop som till en vanlig sockerkaka och gräddas i pajform.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), med lite smör.
  3. Hacka mandeln grovt. Skölj citronen och riv skalet fint.
  4. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Rör ner ett ägg i taget. Vänd ner mandel och citronskal. Blanda mandelmjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd sist ner lingonen. Bred ut smeten i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  6. Låt kakan kallna. Sikta florsocker över kakan.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 1 dl hel, skållad sötmandel
  • 1 citron
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl mandelmjöl (4 dl motsvarar ca 140 g)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl frysta lingon (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g, behöver inte tinas)
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1134 kJ / 271 kCal