Mandelkaka med lingon
En glutenfri och saftig sockerkaka med mandelmjöl och dekorativa röda lingon passar till alla fikatillfällen. Ingredienserna rörs ihop som till en vanlig sockerkaka och gräddas i pajform. Enkel att baka och försvinnande god!
Ingredienser
10 bitar
1 dl hel, skållad sötmandel
1 citron
100 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl frysta lingon (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g, behöver inte tinas)
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1213 KJ / 290 kCal
Fett22 g
Salt0.3 g
Kolhydrater16 g
Protein6 g
Kommentarer
Ska man vispa eller bara blanda smöret och sockret? Tack!
Arian
2024-09-27Hej! Du kan använda elvisp men bara för att blanda ihop. Det behöver inte vara vitt och fluffigt. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-30Min favoritkaka och jag tar ej bort mandelskalet och den blir supergod. Majvor
Majvor
2024-02-01Kanske lite väl sockersöt.
Kicki
2023-11-06