ÖVER 60 MIN | Medel

Semmelkladdkaka

Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver och salt i en bunke.
  4. Rör ner äggen. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och mjölad rund form, ca 24 cm i diameter (för 8-10 bitar).
  6. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ i kylen fram till servering.
  7. Till garnering: Vispa grädden och bred den över kakan. Strö över mandeln och pudra med florsocker.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot mandelmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 8-10 bitar
  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g)
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
Till garnering
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad, rostad sötmandel
  • florsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 2134 kJ / 511 kCal