Semmelkladdkaka
Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
8-10 bitar
125 g smör
2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
3 ägg
Till garnering
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad, rostad sötmandel eller mandelspån
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2134 KJ / 511 kCal
Fett37 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Kommentarer
Smakar som semla men mycket enklare, jättegod!
Zena
2024-12-02Supersmaskigt! Perfekt att kakan är kladdig i mitten och blir successivt fastare mot kanten. Krispigt längst ut tack vare att vi hade smörat formen och satt ströbröd.
Erik
2024-05-05Bra recept. Man slipper kladda med dyr mandelmassa.
Anders
2024-02-09