Semmelkladdkaka

397
17
Semmelkladdkaka

Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Semmelkladdkaka

Ingredienser

8-10 bitar
125 g smör
2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
3 ägg

Till garnering

2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad, rostad sötmandel
florsocker

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot mandelmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

397

Kommentarer

Marianne

2022-03-06

Jag gjorde helt enligt receptet och gräddade kakan i 175 grader 20 minuter men den blev inte det minsta kladdig. Om jag testar igen kommer jag att grädda den kortare tid, kanske 15 min. Marianne

Che

2022-02-19

Jag har testat denna 2 ggr nu, första gången hade jag glutenfritt mjöl och då smakade denna semmel-omelette typ och andra gången följde jag receptet till punkt och pricka och detta blev mer en semmel-sockerkaka än kladdig tyvärr..

Camilla

2022-02-09

Supergod - saftig och smakar verkligen semla. Drog i 2 tsk vaniljsocker och hade hackade mandlar på.

Näringsvärde per portion

Energi 2134 KJ / 511 kCal
Fett 37 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 38 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden