Semmelkladdkaka

Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Samarbete med:
Santa Maria

Ingredienser
8-10 bitar
125 g smör
2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk stötta Santa Maria kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
3 ägg
Till garnering
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad, rostad sötmandel eller mandelspån
florsocker
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot mandelmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2134 KJ / 511 kCal
Fett37 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Kommentarer
Fantastisk god. Gjorde precis efter recept och det blev succé på dagens kalas. Tack för toppenrecept!
Lena
2023-03-11Detta var det godaste semmelkladdkaka jag har ätit och bakat. Det var som att det goda i semlan som är på mitten men på denna kaka fick du den känslan i varje tugga. Några har frågat kan man ta vetemjöl istället ja men då blir det ju inte denna goda smak. Detta recept är 10/10
Gulay
2023-03-10Kan man ta med vanligt vetemjöl
Caroline
2023-03-01Hej Caroline! Ursäkta jättesent svar. Tänkte du att ersätta mandelmjöl med vetemjöl? Det är inget vi har provat och anledningen till att det är mandelmjöl i kakan är för att det ska bli mandelsmak. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20