Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Semmelkladdkaka

Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. Smält smöret och låt det svalna. 
  3. Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver och salt i en bunke. 
  4. Rör ner äggen. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och mjölad rund form, ca 24 cm i diameter. 
  6. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ i kylen fram till servering.
  7. Till garnering: Vispa grädden och bred den över kakan. Strö över mandeln och pudra med florsocker. 

Ingredienser

Portioner: 8-10 bitar
  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g)
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
Till garnering
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad, rostad sötmandel
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2134 kJ / 511 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB