Semmelkladdkaka

374
13
Semmelkladdkaka

Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Semmelkladdkaka

Ingredienser

8-10 bitar
125 g
smör
2 1/2 dl
mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk
stötta kardemummakärnor
2 1/2 dl
strösocker
1 1/2 dl
vetemjöl
1 krm
vaniljpulver
1 krm
salt
3
ägg

Till garnering

2 1/2 dl
vispgrädde
1/2 dl
hackad, rostad sötmandel
-
florsocker

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot mandelmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

374

Kommentarer

Marie-louise

2021-02-27

Magiskt Sagolikt Ljuvligt GOD!!! Rekommenderas Innerligt! ❤️

Anna

2021-02-13

Fantastiskt gott! Nästan godare än en vanlig semla :-)

Silja

2021-02-06

Väldigt gott! Mycket godare än vanlig semla blev kommentarerna från familjen! Jag hade på rostade mandelspån vilket passade bra. För övrigt följde jag receptet, hade 23 minuter i ugnen, då var kakan lite mjuk/kladdig i mitten. En ny favorit hos oss!

Näringsvärde per portion

Energi 2134 KJ / 511 kCal
Fett 37 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 38 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept