Semmelkladdkaka

342
10
Semmelkladdkaka

Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Semmelkladdkaka

Ingredienser

8-10 bitar
125 g
smör
2.5 dl
mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk
stötta kardemummakärnor
2.5 dl
strösocker
1.5 dl
vetemjöl
1 krm
vaniljpulver
1 krm
salt
3
ägg

Till garnering

2.5 dl
vispgrädde
0.5 dl
hackad, rostad sötmandel
-
florsocker

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot mandelmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

342

Kommentarer

Caroline

11/18/2020

God, men väldigt mastig så den räcker till många! Godast att äta varm tycker jag. Mikrade den dagen efter och då blev den helt underbart kladdig!

Matilda

4/20/2020

Jättegod tycker jag! Den blev inte så kladdig för mig vilket jag bara tyckte var bra.

Hanna

3/10/2020

Kakan blev för liten för en 24 cm form och dmakade bara ägg, hade kanske föt höga förväntningar men blä denhär gör jag aldrig om!

Näringsvärde per portion

Energi 2134 KJ / 511 kCal
Fett 37 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 38 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept