Ingefärsbakad fläskkarré

17
1
Ingefärsbakad fläskkarré

Gör ett ”storkok” helbakad fläskkarré med vitlök och citrongräs! Sedan har du mat för flera dagar, och vi ger dig inte mindre än tre förslag på olika rätter att använda köttet till. Eller så bjuder du det till fest med krämig potatisgratäng och goda grönsaker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Ingefärsbakad fläskkarré

Ingredienser

8 portioner
ca 1800 g
fläskkarré i bit
4
vitlöksklyftor
3
citrongrässtjälkar
4 msk
finriven ingefära
3 tsk
salt
1 tsk
nymalen svartpeppar
2 msk
konc kycklingfond
3 dl
vatten

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Margareta

2020-03-12

Ska man späda med buljongen o ska man göra sås av buljongen?

Redaktionen ICAse

2020-03-13

Hej Margareta! Jag förstår tyvärr inte vad du menar med att späda med buljongen, hör gärna av dig igen och förklara! Du kan absolut göra en sås av den goda skyn. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1684 KJ / 402 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 3 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden