Ingefärsbakad fläskkarré
Gör ett ”storkok” helbakad fläskkarré med vitlök och citrongräs! Sedan har du mat för flera dagar, och vi ger dig inte mindre än tre förslag på olika rätter att använda köttet till. Eller så bjuder du det till fest med krämig potatisgratäng och goda grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
8 portioner
ca 1800 g fläskkarré i bit
4 vitlöksklyftor
3 citrongrässtjälkar
4 msk finriven ingefära
3 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk konc kycklingfond
3 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1684 KJ / 402 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater3 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska man späda med buljongen o ska man göra sås av buljongen?
Margareta
2020-03-12Hej Margareta! Jag förstår tyvärr inte vad du menar med att späda med buljongen, hör gärna av dig igen och förklara! Du kan absolut göra en sås av den goda skyn. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-13