Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Sojastekt karré med coleslaw

Här serveras saftig fläskkarré med en god, sötsyrlig sås på soja och sweet chili. Det smakrika köttet balanseras upp perfekt av en fräsch cole slaw där dijonsenap tillför lite extra bett. Tillsammans med frisk gurka och ris är detta en enkel och god middag för hela familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset.
  2. Coleslaw: Blanda gräddfil och senap. Vänd ner råkosten och krydda med salt och peppar.
  3. Skär gurkan i stavar.
  4. Karré: Blanda sweet chili och soja. Pressa i vitlöken.
  5. Stek köttet ca 8 minuter i oljan i en stekpanna. Vänd då och då. Häll i sojablandningen mot slutet.
  6. Servera karrén med coleslaw, gurka och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Coleslaw
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 tsk dijonsenap
  • 275 g råkostsallad
  • salt och peppar
  • 1/2 gurka
Karré
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 tsk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor benfri fläskkarré
  • 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2494 kJ / 596 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer