Sojastekt karré med coleslaw
Här serveras saftig fläskkarré med en god, sötsyrlig sås på soja och sweet chili. Det smakrika köttet balanseras upp perfekt av en fräsch cole slaw där dijonsenap tillför lite extra bett. Tillsammans med frisk gurka och ris är detta en enkel och god middag för hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Coleslaw
1 1/2 dl gräddfil
2 tsk dijonsenap
275 g råkostsallad
salt och peppar
1/2 gurka
Karré
3 msk sweet chilisås
2 tsk soja
1 vitlöksklyfta
4 skivor benfri fläskkarré
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2494 KJ / 596 kCal
Fett24.3 g
Salt2.16 g
Kolhydrater57.4 g
Protein35.2 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Karré är inte populärt hemma hos oss så vi bytte den mot kycklinglårfilé. Blev väldigt gott. Rekommenderas!
Daniel
2016-07-09Vill bara poängtera att rätten endast är glutenfri om soyan är glutenfri!! Det är långt ifrån alla...
Anna
2016-06-16Mycket gott och såsen kommer jag göra flera ggr.
Rosita
2016-06-14