Fänkålsstekt karré med gräslökscrème och kålrabbi
Här bjuds det på smakrik fläskkarré som får en fantastisk arom när den kryddats med fänkål. Bryn karrén i pannan för en fin yta, och avsluta i ugnen tills den når den perfekta innertemperaturen för maximal saftighet. Toppa med en fräsch gräslökscrème och krispig kålrabbi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Kålrabbi
1 kålrabbi
2 msk pressad citronsaft
1 rödlök
3 msk olivolja
65 g rucola
100 g fetaost
salt
peppar
Karré
4 skivor fläskkarré
1 msk olivolja
2 tsk fänkålsfrön
Gräslökscrème
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
rivet citronskal
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3257 KJ / 779 kCal
Fett44.4 g
Salt2.8 g
Kolhydrater46.5 g
Protein45.2 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! Vad roligt att höra - vad glada vi blir! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-08-22Med ICAs gluten- och laktosfria matkasse har det blivit roligt att laga mat igen - smakrikt, kul ingredienser och går snabbt att laga till. Kanoooonbra!!!!
Lena
2016-08-22