Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fänkålsstekt karré med gräslökscrème och kålrabbi

Här bjuds det på smakrik fläskkarré som får en fantastisk arom när den kryddats med fänkål. Bryn karrén i pannan för en fin yta, och avsluta i ugnen tills den når den perfekta innertemperaturen för maximal saftighet. Toppa med en fräsch gräslökscrème och krispig kålrabbi.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka potatisen.
  3. Kålrabbi: Skala och skär kålrabbin i strimlor. Riv det ytterska skalet av citronen och pressa ur saften (spara skalet till yoghurten). Skala och skiva löken. Blanda citronsaften med olivoljan och vänd ner kålrabbin, löken och ruccolan. Smula fetaosten över salladen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Karré: Bryn köttet i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form.
  5. Mortla fänkålsfröna och krydda köttet med dem. Stek det mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.
  6. Gräslökscrème: Hacka gräslöken och rör ner den och citronskalet i yoghurten, smaka av med salt och peppar.
  7. Servera karrén med gräslökscrèmen och kålrabbisalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Kålrabbi
  • 1 kålrabbi
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 65 g ruccola
  • 100 g fetaost
  • salt och peppar
Karré
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk fänkålsfrön
Gräslökscrème
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • rivet citronskal
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3257 kJ / 779 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer