Fänkålsstekt karré med gräslökscrème och kålrabbi

2
2
Fänkålsstekt karré med gräslökscrème och kålrabbi

Här bjuds det på smakrik fläskkarré som får en fantastisk arom när den kryddats med fänkål. Bryn karrén i pannan för en fin yta, och avsluta i ugnen tills den når den perfekta innertemperaturen för maximal saftighet. Toppa med en fräsch gräslökscrème och krispig kålrabbi.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Fänkålsstekt karré med gräslökscrème och kålrabbi

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Kålrabbi

1
kålrabbi
2 msk
pressad citronsaft
1
rödlök
3 msk
olivolja
65 g
rucola
100 g
fetaost
-
salt och peppar

Karré

4
skivor fläskkarré
1 msk
olivolja
2 tsk
fänkålsfrön

Gräslökscrème

1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
-
rivet citronskal
2 dl
matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Redaktionen

2016-08-22

Hej! Vad roligt att höra - vad glada vi blir! Hälsningar Michelle

Lena

2016-08-22

Med ICAs gluten- och laktosfria matkasse har det blivit roligt att laga mat igen - smakrikt, kul ingredienser och går snabbt att laga till. Kanoooonbra!!!!

Näringsvärde per portion

Energi 3257 KJ / 779 kCal
Fett 44.4 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 46.5 g
Protein 45.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept