Nudelsallad med ingefärsbakad fläskkarré
En matig och välsmakande sallad med äggnudlar, gröna sojabönor och mör fläskkarré bakad med vitlök, ingefära och citrongräs. Jordnötter, färsk koriander och en dressing på japansk soja och risvinäger förstärker den asiatiska kryddningen. Mumsigt värre!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
Dressing
3 msk kallpressad rapsolja
3 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 msk finriven ingefära
2 tsk honung
Nudelsallad
200 g nudlar (ägg- eller risnudlar)
ca 400 g ingefärsbakad fläskkarré (se länk under steg 3)
1 romansallad
250 g frysta, tinade sojabönor
2 dl hackad koriander
1 dl rostade grovhackade jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2977 KJ / 7040 kCal
Fett38 g
Salt5 g
Kolhydrater58 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergod, ingäfärsbakafläskkarren blev överanskande god. Till och med 15-åringen tycket att nudelsalladen var över hans förväntningar.
Catarina
2018-10-21