Nudelsallad med ingefärsbakad fläskkarré

7
1
Nudelsallad med ingefärsbakad fläskkarré

En matig och välsmakande sallad med äggnudlar, gröna sojabönor och mör fläskkarré bakad med vitlök, ingefära och citrongräs. Jordnötter, färsk koriander och en dressing på japansk soja och risvinäger förstärker den asiatiska kryddningen. Mumsigt värre!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Nudelsallad med ingefärsbakad fläskkarré

Ingredienser

4 portioner

Dressing

3 msk
kallpressad rapsolja
3 msk
japansk soja
1 msk
risvinäger
1 msk
finriven ingefära
2 tsk
honung

Nudelsallad

200 g
nudlar (ägg- eller risnudlar)
ca 400 g
ingefärsbakad fläskkarré (se länk under steg 3)
1
romansallad
250 g
frysta, tinade sojabönor
2 dl
hackad koriander
1 dl
rostade grovhackade jordnötter

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar/pasta.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden till fläskkarrén.  
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden till fläskkarrén.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar/pasta, kontrollera innehållet i fonden till fläskkarrén.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Catarina

2018-10-21

Supergod, ingäfärsbakafläskkarren blev överanskande god. Till och med 15-åringen tycket att nudelsalladen var över hans förväntningar.

Näringsvärde per portion

Energi 2977 KJ / 7040 kCal
Fett 38 g
Salt 5 g
Kolhydrater 58 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept