Ingefärsbakad fläskkarré med svampsås och rostade rotfrukter
Baka en hel fläskkarré som du först har gnidit in med vitlök, ingefära och citrongräs. Skär i tunna skivor och njut som lyxig vardagsrätt eller hjärtlig söndagsmiddag tillsammans med rostade rotfrukter och svampsås. Såsen går fint att köpa färdig.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
För alla
Fri från gluten om lämplig svampsås används.
Gör laktosfri: laga egen svampsås med laktosfria produkter, kontrollera innehållet i fonden till fläskkarrén.
Gör mjölkproteinfri: laga egen svampsås med mjölkproteinfria produkter, kontrollera innehållet i fonden till fläskkarrén.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i svampsåsen samt fonden till fläskkarrén.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur lagar man köttet?
Bengt
2022-11-17Hej Bengt! I steg 4 finns en länk till receptet på fläskkarrén. Detta recept är den del i söndagspreppen där man förbereder en större mängd mat, du kan läsa mer här https://www.ica.se/artikel/flaskkarre-storkok/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-11-22Hej Jonas! Vi har lagt länkar in till de övriga recepten. Här är t ex till köttet: http://www.ica.se/recept/ingefarsbakad-flaskkarre-721475/ Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-06-01Inte en rad i beskrivningen om hur man lagar köttet samt på bilden finns det potatis men inte den heller i beställningen
Jonas
2017-05-25