Ingefärsbakad fläskkarré med svampsås och rostade rotfrukter
Baka en hel fläskkarré som du först har gnidit in med vitlök, ingefära och citrongräs. Skär i tunna skivor och njut som lyxig vardagsrätt eller hjärtlig söndagsmiddag tillsammans med rostade rotfrukter och svampsås. Såsen går fint att köpa färdig.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g ingefärsbakad fläskkarré (se länk under steg 3)
1 kg blandade rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rotselleri)
3 dl färdig svampsås
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2141 KJ / 503 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater24 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur lagar man köttet?
Bengt
2022-11-17Hej Bengt! I steg 4 finns en länk till receptet på fläskkarrén. Detta recept är den del i söndagspreppen där man förbereder en större mängd mat, du kan läsa mer här https://www.ica.se/artikel/flaskkarre-storkok/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-11-22Hej Jonas! Vi har lagt länkar in till de övriga recepten. Här är t ex till köttet: http://www.ica.se/recept/ingefarsbakad-flaskkarre-721475/ Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-06-01Inte en rad i beskrivningen om hur man lagar köttet samt på bilden finns det potatis men inte den heller i beställningen
Jonas
2017-05-25