Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ingefärsbakad fläskkarré med svampsås och rostade rotfrukter

Baka en hel fläskkarré som du först har gnidit in med vitlök, ingefära och citrongräs. Skär i tunna skivor och njut som lyxig vardagsrätt eller hjärtlig söndagsmiddag tillsammans med rostade rotfrukter och svampsås. Såsen går fint att köpa färdig.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg på en plåt och blanda runt med olja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  3. Värm såsen. 
  4. Servera Ingefärsbakad karrén med rotfrukterna och svampsåsen.

För alla

Fri från gluten om lämplig svampsås används.
Gör laktosfri: laga egen svampsås med laktosfria produkter, kontrollera innehållet i fonden till fläskkarrén.
Gör mjölkproteinfri: laga egen svampsås med mjölkproteinfria produkter, kontrollera innehållet i fonden till fläskkarrén.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i svampsåsen samt fonden till fläskkarrén.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g ingefärsbakad fläskkarré (se länk under steg 3)
  • 1 kg blandade rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rotselleri)
  • 3 dl färdig svampsås
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2141 kJ / 503 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept