Ingefärsbakad fläskkarré med svampsås och rostade rotfrukter

3
2
Ingefärsbakad fläskkarré med svampsås och rostade rotfrukter

Baka en hel fläskkarré som du först har gnidit in med vitlök, ingefära och citrongräs. Skär i tunna skivor och njut som lyxig vardagsrätt eller hjärtlig söndagsmiddag tillsammans med rostade rotfrukter och svampsås. Såsen går fint att köpa färdig.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Ingefärsbakad fläskkarré med svampsås och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g
ingefärsbakad fläskkarré (se länk under steg 3)
1 kg
blandade rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rotselleri)
3 dl
färdig svampsås
2 msk
olja
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten om lämplig svampsås används.
Gör laktosfri: laga egen svampsås med laktosfria produkter, kontrollera innehållet i fonden till fläskkarrén.
Gör mjölkproteinfri: laga egen svampsås med mjölkproteinfria produkter, kontrollera innehållet i fonden till fläskkarrén.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i svampsåsen samt fonden till fläskkarrén.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Redaktionen

2017-06-01

Hej Jonas! Vi har lagt länkar in till de övriga recepten. Här är t ex till köttet: http://www.ica.se/recept/ingefarsbakad-flaskkarre-721475/ Lycka till! Hälsningar Michelle

Jonas

2017-05-25

Inte en rad i beskrivningen om hur man lagar köttet samt på bilden finns det potatis men inte den heller i beställningen

Näringsvärde per portion

Energi 2141 KJ / 503 kCal
Fett 35 g
Salt 5 g
Kolhydrater 24 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept