Banh mi - vietnamesisk macka

Banh Mi är en slags vietnamesisk baguette fylld med massa godsaker. Prova denna version med tunna skivor av ingefärsbakad fläskkarré, leverpastej, picklade grönsaker, srirachamajonnäs och koriander. Smaker som gifter sig på ett utomordentligt sätt!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Ingredienser
4 portioner
1/2 gurka
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1 finhackad röd chilifrukt
4 minibaguetter eller 1 stor baguette (4 mini motsvarar 1 stor)
75 g bredbar leverpastej
4 salladsblad
2 dl rivna morötter
1 dl majonnäs
1 msk srirachasås
400 g ingefärsbakad fläskkarré (se länk under steg 3)
1 dl färsk koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet och leverpastejen.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av bröd och leverpastej.
Gör laktosfri: välj laktosfri leverpastej.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri leverpastej.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2309 KJ / 543 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater24 g
Protein22 g
Kommentar
Det blev smarrigt. Vi hade ingen srirachasås, men tog sambal istället, det funkade bra.
Camilla
2017-02-26