Karré med lök och dragon
Ett snabblagat recept på utsökt karré med lök och dragonsås. Du gör det av potatis, lök, fläskkarré, dragon, grädde och fond. Servera det smaskiga köttet med pressad potatis och knapriga haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
3 gula lökar
450 g fläskkarré (benfri)
1 msk smör
1 tsk torkad dragon
3 dl vispgrädde
1 1/2 msk konc kycklingfond
300 g frysta haricots verts (bönor)
För alla
Glutenfri.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matfett. Kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Kontrollera fonden och byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: kontrollera fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag rekommenderar det här recept! Mumsig mat! Det är mycket gott och enkelt. Jag älskar alltså hemlagad mat. Jag överraskade mina barn med det här recept. Maten blev mumsig! .......
Celeste marlene
2010-12-03mkt god mat. passar utmärkt til en mysig fredags middag
Daniel
2010-01-05