Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Karré med lök och dragon

Ett snabblagat recept på utsökt karré med lök och dragonsås. Du gör det av potatis, lök, fläskkarré, dragon, grädde och fond. Servera det smaskiga köttet med pressad potatis och knapriga haricots verts.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär fläskkarrén i lillfingerstora strimlor.
  3. Fräs löken i smör i 5-6 minuter. Tillsätt torkad dragon, vispgrädde och konc kycklingfond, rör om.
  4. Lägg i fläskkarrén och låt koka 7-8 minuter.
  5. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
  6. Häll av potatisen och pressa genom en potatispress.
  7. Servera fläskkarrén med pressad potatis och haricots verts.

För alla

Glutenfri.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matfett. Kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Kontrollera fonden och byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: kontrollera fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 450 g fläskkarré (benfri)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
  • 300 g frysta haricots verts
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?