Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inbakad fläskkarré med kapris och soltorkad tomat

Det här är verkligen en fläskkarré i festfodral! Innanför det frasiga smördegshöljet gömmer sig pigg kapris och smakrika soltorkade tomater. Vill du förbereda? Stek fläskkarrén och gör fyllningen, men spara smördegsinslagningen till kalasdagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Gnid in köttet med salt och peppar.
  3. Bryn köttet runt om i olja och smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form.
  4. Ställ in i mitten av ugnen ca 45 minuter, tills köttets innertemperatur är 50°C. Ta ut köttet och låt det svalna.
  5. Höj ugnsvärmen till 200°C.
  6. Fyllning: Mixa kapris, persilja och soltorkade tomater med stavmixer eller i en liten matberedare. Krydda med timjan och peppar.
  7. Lägg smördegen på ett bakplåtspapper eller kavla ut den frysta, tinade smördegen, se till att den täcker nästan hela pappersarket.
  8. Bred på fyllningen, men spara ca 4 cm runt om.
  9. Torka köttet med hushållspapper. Lägg köttet på mitten av degen. Vik över och nyp ihop till ett tättslutande paket. Lägg med skarven nedåt i en ren ugnssäker form med bakplåtspapper. Pensla med ägg.
  10. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills innertemperaturen är 70°C.
  11. Ta ut och låt vila ca 10 minuter. Skär köttet i skivor och servera.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smördeg och laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri smördeg och matfett eller enbart olja.
Gör äggfri: Uteslut ägget.

 

Tips

Fixa mönstret! Skär ytterligare en smördegsplatta i remsor och lägg i ett fint mönster.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 1/5 kg urbenad fläskkarré i bit
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g) eller (3 frysta, tinade smördegsplattor, för 6 portioner)
  • 1 uppvispat ägg
Fyllning
  • 100 g kapris
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2479 kJ / 593 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept