Inbakad fläskkarré med kapris och soltorkad tomat
Det här är verkligen en fläskkarré i festfodral! Innanför det frasiga smördegshöljet gömmer sig pigg kapris och smakrika soltorkade tomater. Vill du förbereda? Stek fläskkarrén och gör fyllningen, men spara smördegsinslagningen till kalasdagen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/5 kg urbenad fläskkarré i bit
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk rapsolja
1 msk smör
1 rulle kyld smördeg (à 250 g) eller (3 frysta, tinade smördegsplattor, för 6 portioner)
1 uppvispat ägg
Fyllning
100 g kapris
1 kruka persilja
1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna
1 tsk torkad timjan
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2479 KJ / 593 kCal
Fett41 g
Salt1.4 g
Kolhydrater8 g
Protein48 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det stod att man kunde förbereda till smördegsinbakningen,den vilade 2 timmar har nu haft den inne i 50 min på 200 grader och är inte uppe i 60 grader än, undrar hur smördegen blir?
Erik
2021-01-27Snygg rätt men lite småtråkig. Skulle nog göra sig bättre i portionspaket.
Maria
2020-10-16