Kryddstekt fläskkarré med myntayoghurt
Smakrik karré och vegetarisk pytt med fräsch myntayoghurt och mangoldsallad på sidan av står på kvällens meny. Medan den vegetariska pytten rostas i ugnen finns det tid till att steka den utsökta fläskkarrén som kryddas med spiskummin och paprikapulver. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018
Ingredienser
2 portioner
500 g vegetarisk pytt
1/2 msk olivolja
salt
peppar
Myntayoghurt
1/2 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Karré
2 skivor fläskkarré
1/2 msk olivolja
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
Till servering
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2989 KJ / 716 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater46 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer