Kryddstekt fläskkarré med myntayoghurt

2
0
Kryddstekt fläskkarré med myntayoghurt

Smakrik karré och vegetarisk pytt med fräsch myntayoghurt och mangoldsallad på sidan av står på kvällens meny. Medan den vegetariska pytten rostas i ugnen finns det tid till att steka den utsökta fläskkarrén som kryddas med spiskummin och paprikapulver. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018

Kryddstekt fläskkarré med myntayoghurt

Ingredienser

2 portioner
500 g
vegetarisk pytt
1/2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Myntayoghurt

1/2
kruka mynta
2 dl
matyoghurt

Karré

2
skivor fläskkarré
1/2 msk
olivolja
1/2 tsk
spiskummin
1/2 tsk
paprikapulver

Till servering

1/2
påse röd mangold (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2989 KJ / 716 kCal
Fett 37 g
Salt 4 g
Kolhydrater 46 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept