Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kryddstekt fläskkarré med myntayoghurt

Smakrik karré och vegetarisk pytt med fräsch myntayoghurt och mangoldsallad på sidan av står på kvällens meny. Medan den vegetariska pytten rostas i ugnen finns det tid till att steka den utsökta fläskkarrén som kryddas med spiskummin och paprikapulver. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda pytten med olivoljan i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter, rör då och då. 
  3. Myntayoghurt: Hacka myntan och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Karré: Stek köttet i olivoljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Krydda med kryddorna och med salt och peppar. 
  5. Servera köttet med pytt, mangold och myntayoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 1/2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Myntayoghurt
  • 1/2 kruka mynta
  • 2 dl matyoghurt
Karré
  • 2 skivor fläskkarré
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk paprikapulver
Till servering
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2989 kJ / 716 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept