Fläskkarré med hoisin och gurksallad
Asiatiskinspirerad rätt där saftig och välsmakande fläskkarré toppas med intensiv hoisin. Den söta och kryddiga hoisinsåsen är en stapelvara i det kinesiska köket och används ofta till kött och marinader. Smakerna balanseras upp elegant med en sötsyrlig gurksallad och fräscha solrosskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
2 portioner
Gurksallad
1/2 gurka
1/2 lime
2 tsk olja
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk strösocker
1 msk sesamfrö
2 krm salt
Ris
2 port ris (eller nudlar)
Karré
2 skivor fläskkarré (med ben)
1 tsk olja
salt
peppar
1 dl hoisinsås
Till servering
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3062 KJ / 731 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater79 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer