Fläskkarré med hoisin och gurksallad

9
0
Fläskkarré med hoisin och gurksallad

Asiatiskinspirerad rätt där saftig och välsmakande fläskkarré toppas med intensiv hoisin. Den söta och kryddiga hoisinsåsen är en stapelvara i det kinesiska köket och används ofta till kött och marinader. Smakerna balanseras upp elegant med en sötsyrlig gurksallad och fräscha solrosskott.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Fläskkarré med hoisin och gurksallad

Ingredienser

2 portioner

Gurksallad

1/2
gurka
1/2
lime
2 tsk
olja
1/2 tsk
sambal oelek
1/2 tsk
strösocker
1 msk
sesamfrö
2 krm
salt

Ris

2
port ris (eller nudlar)

Karré

2
skivor fläskkarré (med ben)
1 tsk
olja
-
salt och peppar
1 dl
hoisinsås

Till servering

1/2
ask solrosskott (à 100 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten (om ris används), laktos, mjölkprotein och ägg (om ris används).

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna gurksalladen med sesamolja. Rosta gärna sesamfröna.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3062 KJ / 731 kCal
Fett 28 g
Salt 4 g
Kolhydrater 79 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept