Ingefärsbakad fläskkarré

Betyg 4.4 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ingefärsbakad fläskkarré

Gör ett ”storkok” helbakad fläskkarré med vitlök och citrongräs! Sedan har du mat för flera dagar, och vi ger dig inte mindre än tre förslag på olika rätter att använda köttet till. Eller så bjuder du det till fest med krämig potatisgratäng och goda grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Ingefärsbakad fläskkarré

Ingredienser

8 portioner
ca 1800 g fläskkarré i bit
4 vitlöksklyftor
3 citrongrässtjälkar
4 msk finriven ingefära
3 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk konc kycklingfond
3 dl vatten

Gör så här

01:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Skippade citrongräset men uppskattade ingefärans sting. Körde tryckkokare i 15 min innan ugnen fick ta vid upp till rätt temperatur. Gick relativt fort och blev gott.

    Linda

  • Ska man späda med buljongen o ska man göra sås av buljongen?

    Margareta

    Hej Margareta! Jag förstår tyvärr inte vad du menar med att späda med buljongen, hör gärna av dig igen och förklara! Du kan absolut göra en sås av den goda skyn. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1684 KJ / 402 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater3 g
Protein41 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fläskkarré med hoisin och gurksallad
    Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sojastekt karré med coleslaw
    Betyg 3.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad