Het linsgryta med kumminstekt vegetarisk pytt och honungskvarg
Linser är det vegetariska kökets mest pålitliga basvara. Lätt att laga, lätt att variera. Toppen i grytan och gärna med ett matigt tillbehör som kumminstekt pytt.
Ingredienser
4 portioner
Linsgryta
1 gul lök
1 röd chili
1 gul paprika
3 själkar selleristjälkar
1 msk olivolja
2 dl röda linser
1 msk garam masala
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 msk rödvinsvinäger
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
500 g vegetarisk pytt
2 msk olivolja
2 krm hel kummin
Honungskvarg
250 g kvarg (10%)
1 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1683 KJ / 402 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad är vegetarisk pytt, en färdigrätt i frysdisken?
Göran
2021-05-09Hej! Ber om ursäkt för detta och har såklart rättat det nu. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-10-27Det står på slutet av arbetsbeskrivningen: "Gör glutenfri: byt ut bulgur mot quinoa, glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn". Det är ingen bulgur i receptet, den är redan glutenfri.
Linda
2016-10-26