En utsökt linsgryta som för smaklökarna hela vägen till Indien. Spiskummin, garam masala och gurkmeja som fräses ihop med röda linser står för de intensiva aromerna i denna rätt. Till servering adderas en klick av den fräscha limedippen samt en del nykokt ris. Gudomligt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
51 2014
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Emilia
2017-07-16Bytte ut cashewnötter mot pumpafrön(allergi) och gräddfil mot turkisk yoghurt, samt garam masala-krydda mot tandoorikrydda(nästan samma ingredienser). När man hällde grytan över riset så rann den kryddiga vätskan igenom, la sig på botten, och gav riset en otroligt god smak, medans de goda grytbitarna la sig över riset helt perfekt! Den fräscha limedippen gifte sig med den kryddiga grytan, MUMS säger jag bara! Missa inte detta!
Johannes
2016-06-07Byt ut vattnet mot en burk kokosmjölk och en burk krossade tomater. Låt puttra tills den inte är lös längre.
Anne
2016-04-30Det blev tyvärr en tämligen smaklös historia trots mängden kryddor. Mängden vatten i receptet var för stor så jag fick hälla av en hel del eftersom grytan mer framstod som en soppa. Jag kryddade på extra med Herbamare Spicy, Tandoorikrydda, 1 grönsaksbuljongtärning, svartpeppar, lite flytande honung och lite salt. Först då blev det en jättegod linsgryta.