En utsökt linsgryta som för smaklökarna hela vägen till Indien. Spiskummin, garam masala och gurkmeja som fräses ihop med röda linser står för de intensiva aromerna i denna rätt. Till servering adderas en klick av den fräscha limedippen samt en del nykokt ris. Gudomligt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut cashewnötter mot pumpafrön(allergi) och gräddfil mot turkisk yoghurt, samt garam masala-krydda mot tandoorikrydda(nästan samma ingredienser). När man hällde grytan över riset så rann den kryddiga vätskan igenom, la sig på botten, och gav riset en otroligt god smak, medans de goda grytbitarna la sig över riset helt perfekt! Den fräscha limedippen gifte sig med den kryddiga grytan, MUMS säger jag bara! Missa inte detta!
Emilia
2017-07-16Byt ut vattnet mot en burk kokosmjölk och en burk krossade tomater. Låt puttra tills den inte är lös längre.
Johannes
2016-06-07Det blev tyvärr en tämligen smaklös historia trots mängden kryddor. Mängden vatten i receptet var för stor så jag fick hälla av en hel del eftersom grytan mer framstod som en soppa. Jag kryddade på extra med Herbamare Spicy, Tandoorikrydda, 1 grönsaksbuljongtärning, svartpeppar, lite flytande honung och lite salt. Först då blev det en jättegod linsgryta.
Anne
2016-04-30