Indisk linssoppa med fyllda pitabröd
Mustig och smakfull indisk soppa med röda linser, kanelstänger och garam masala. Till soppan serverar du pitabröd fyllda med en fräsch röra av morötter, citronjuice och fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 msk matolja
1 gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
3 dl torkade röda linser
1 1/2 l kallt vatten
1 dl konc grönsaksfond
2 kanelstänger
500 g krossade tomater
1/2 dl färskpressad citronjuice
100 g fryst, tinad bladspenat
1 tsk salt
1 krm peppar
Morot- och fetaoströra
1 morot
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm peppar
fetaost
Tillbehör
4 - 6 pitabröd
50 g salladsblad
Gör så här
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2030 KJ / 485 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaken var god men det var alldeles för mycket vatten, det blev aldrig tjockt, mer som en vattnig soppa.
Rebecca
2022-07-04Den var jääääääääte god så jag spricker och dööööör. Ileri 9 år
Jekaterina
2021-09-14Bytte ut fetaosten till hummus, jättegott!
Helene
2021-02-02