Indisk linssoppa med fyllda pitabröd

82
15
Indisk linssoppa med fyllda pitabröd

Mustig och smakfull indisk soppa med röda linser, kanelstänger och garam masala. Till soppan serverar du pitabröd fyllda med en fräsch röra av morötter, citronjuice och fetaost.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Indisk linssoppa med fyllda pitabröd

Ingredienser

4 portioner

Soppa

2 msk matolja
1 gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
3 dl torkade röda linser
1 1/2 l kallt vatten
1 dl konc grönsaksfond
2 kanelstänger
500 g krossade tomater
1/2 dl färskpressad citronjuice
100 g fryst, tinad bladspenat
1 tsk salt
1 krm peppar

Morot- och fetaoströra

1 morot
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm peppar
fetaost

Tillbehör

4 - 6 pitabröd
50 g salladsblad

Gör så här

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.

Vad tyckte du om receptet?

82

Kommentarer

Rebecca

2022-07-04

Smaken var god men det var alldeles för mycket vatten, det blev aldrig tjockt, mer som en vattnig soppa.

Jekaterina

2021-09-14

Den var jääääääääte god så jag spricker och dööööör. Ileri 9 år

Helene

2021-02-02

Bytte ut fetaosten till hummus, jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2030 KJ / 485 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden