Linser är underskattad vardagsmat. Särskilt när de knappt tar någon tid att koka och är så tacksamma att blanda med andra ingredienser. Som här, med krossade tomater och kokosmjölk. En smakrik linssoppa som flirtar indiskt, särskilt ihop med naanbröd.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2014
Fri från gluten, men servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Giggi
2/25/2021Vi gillar den och gör den ofta men vi lägger till vitlök, Chilli och ibland ytterligare någon grönsak. Idag ska vi prova med en palsternacka. Giggi
Veronika
2/18/2021Byter ut mot grönsaksbuljong, lägg till vitlök o lite chili!
Katarina
2/17/2021Gott och enkelt. Tyvärr missade jag att man ska skölja linserna först så de blev lite för hårda. Stod på förpackningen men inte i receptet.