Röd linssoppa med kokos och tomat

273
27 Klimatsmart
Röd linssoppa med kokos och tomat

Linser är underskattad vardagsmat. Särskilt när de knappt tar någon tid att koka och är så tacksamma att blanda med andra ingredienser. Som här, med krossade tomater och kokosmjölk. En smakrik linssoppa som flirtar indiskt, särskilt ihop med naanbröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Röd linssoppa med kokos och tomat

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1 msk
olivolja
2 1/2 dl
torkade röda linser
1
burk krossade tomater (à ca 400 g)
1
burk kokosmjölk (à ca 400 g)
5 dl
vatten
2
hönsbuljongtärningar
färskpressad juice av 1/2
lime
1/2 msk
flytande honung
-
salt och svartpeppar

Till servering

färsk koriander
naanbröd

För alla

Fri från gluten, men servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

273

Kommentarer

Giggi

2/25/2021

Vi gillar den och gör den ofta men vi lägger till vitlök, Chilli och ibland ytterligare någon grönsak. Idag ska vi prova med en palsternacka. Giggi

Veronika

2/18/2021

Byter ut mot grönsaksbuljong, lägg till vitlök o lite chili!

Katarina

2/17/2021

Gott och enkelt. Tyvärr missade jag att man ska skölja linserna först så de blev lite för hårda. Stod på förpackningen men inte i receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 2792 KJ / 671 kCal
Fett 33 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 68 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept