Röd linssoppa med kokos och tomat
Linser är underskattad vardagsmat. Särskilt när de knappt tar någon tid att koka och är så tacksamma att blanda med andra ingredienser. Som här, med krossade tomater och kokosmjölk. En smakrik linssoppa som flirtar indiskt, särskilt ihop med naanbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olivolja
2 1/2 dl torkade röda linser
1 förp krossade tomater (à ca 500 g)
1 burk kokosmjölk (à ca 400 g)
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
färskpressad juice av 1/2 lime
1/2 msk flytande honung eller strösocker
salt
svartpeppar
Till servering
färsk koriander
naanbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2792 KJ / 671 kCal
Fett33 g
Salt1.5 g
Kolhydrater68 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod och enkel soppa! Kommer absolut lagas igen :)
Therese
2024-12-12God soppa. Kan spädas med mer vätska.
Ingmarie
2024-10-14Supergod och enkel soppa
Anette
2024-09-22