Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor

6
0
Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor

Gobi matar är en kryddig grönsaksrätt där tadkan med sina härliga kryddor som spiskummin, garam masala och koriander sätter smaken. Servera gärna den kryddiga blomkålen med ris eller naanbröd.

Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor

Ingredienser

4 portioner
600 g fryst blomkål
2 msk olja

Tadka

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
2 dl krossade tomater
2 tsk malen spiskummin
1 tsk garam masala
1 tsk malen koriander
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
2 dl gröna ärtor
1 dl vatten
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med ris och naanbröd eller som komplement till denna linsgryta Masoor daal.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 825 KJ / 197 kCal
Fett 14 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 11 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden