Chapati | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chapati

Chapati är traditionella indiska bröd som steks i olja och serveras till maten. Vetemjöl, salt, olja och vatten är allt du behöver för att göra egna chapatibröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
  2. Dela degen i 10 delar (för 10 bröd), färre om du vill ha större bröd.
  3. Kavla ut till tunna runda bröd på mjölad bänk.
  4. Stek dem 1-2 minuter på varje sida i en het, lätt oljad stekpanna. Bröden ska få fina bruna fläckar på båda sidor.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 10 bröd
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk olja
  • ca 2 dl ljummet vatten
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan