Hel kyckling i ugn med rotfrukter och gremolata
En härligt värmande middag där gyllene helstekt kyckling och ugnsrostade rotfrukter får spela huvudrollen. Servera middagen tillsammans med en tomatsås och gremolata på persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stMycket gott! Bra kombination med såserna, rotsaker och kycklingen. Tomatsåsen var väldigt aromatisk, visserligen mixade jag den lite för att få bort lökbitarna 🙂.
Jenny
Gott men väldigt omständigt när själva receptet egentligen är 4 recept i ett.
Maria
Om man ska laga kycklingen enligt det länkade receptet så stämmer inte inköpslistan i tidningens söndagsprepp. Det saknas bland annat sardeller, smör och en extra citron.
Veronica
Missvisande, steg två tar ju minst 45minuter. Enligt receptet ska hela maträtten ta 15mi, vilket är väldigt fel.
Tobias
Hej Tobias! Tack för din kommentar. Ja, du har rätt, lagar man maten från grunden (och har inte preppat som tanken är med vårt koncept Söndagspreppen) så tar det mycket längre tid än 15 minuter. Om man preppar så då går ju rätten mycket snabbare. Men vi har ändrat tidåtgången för att det inte ska vara missvisande. Hoppas att du vill testa receptet och tycker om det! Hälsningar Elina
ICA-köket