Kyckling med apelsinstekta morötter

50
7
Kyckling med apelsinstekta morötter

Saftiga kycklingfiléer som serveras med apelsinstekta morötter är ett vinnande recept som uppskattas av de flesta i familjen. Du steker morötterna tills de bli mjuka och pressar sedan i lite apelsinsaft och till sist spenaten. Ett lättlagat och fräscht tillbehör att knapra på ihop med kycklingen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Kyckling med apelsinstekta morötter

Ingredienser

4 portioner

Potatiskross

900 g fast potatis
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin

Morötter

350 g morötter
1 kruka persilja
1 msk olja
salt och peppar
1 apelsin
65 g babyspenat

Kyckling

4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Liselott

2022-03-23

Mycket gott , god kombination med morötter o apelsin . Lättlagat .

Claudia

2021-02-22

Tog dubbla mängden apelsinsaft och hällde över kycklingen och morötter. Älskades av alla.

Madelen

2020-07-07

Hällde på all apelsinsaft, minst en apelsin, helst två. En hel kruka persilja. I med en tärning hönsbuljong. Släng på det på kycklingen när den är genomstekt tillsammans med spenat och låt puttra i 5 minuter. Krydda gärna kycklingen lite mer och kanske med någon extra krydda.

Näringsvärde per portion

Energi 1856 KJ / 443 kCal
Fett 12 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden