Kyckling med apelsinstekta morötter
Saftiga kycklingfiléer som serveras med apelsinstekta morötter är ett vinnande recept som uppskattas av de flesta i familjen. Du steker morötterna tills de bli mjuka och pressar sedan i lite apelsinsaft och till sist spenaten. Ett lättlagat och fräscht tillbehör att knapra på ihop med kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatiskross
900 g fast potatis
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
Morötter
350 g morötter
1 kruka persilja
1 msk olja
salt
peppar
1 apelsin
65 g babyspenat
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1856 KJ / 443 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott , god kombination med morötter o apelsin . Lättlagat .
Liselott
2022-03-23Tog dubbla mängden apelsinsaft och hällde över kycklingen och morötter. Älskades av alla.
Claudia
2021-02-22Hällde på all apelsinsaft, minst en apelsin, helst två. En hel kruka persilja. I med en tärning hönsbuljong. Släng på det på kycklingen när den är genomstekt tillsammans med spenat och låt puttra i 5 minuter. Krydda gärna kycklingen lite mer och kanske med någon extra krydda.
Madelen
2020-07-07