Kyckling med apelsinstekta morötter

46
5 Klimatsmart
Kyckling med apelsinstekta morötter

Saftiga kycklingfiléer som serveras med apelsinstekta morötter är ett vinnande recept som uppskattas av de flesta i familjen. Du steker morötterna tills de bli mjuka och pressar sedan i lite apelsinsaft och till sist spenaten. Ett lättlagat och fräscht tillbehör att knapra på ihop med kycklingen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Kyckling med apelsinstekta morötter

Ingredienser

4 portioner

Potatiskross

900 g
fast potatis
1 dl
mjölk
1 msk
smör eller margarin

Morötter

350 g
morötter
1
kruka persilja
1 msk
olja
-
salt och peppar
1
apelsin
65 g
babyspenat

Kyckling

4
minutfiléer av kyckling
1 msk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Madelen

7/7/2020

Hällde på all apelsinsaft, minst en apelsin, helst två. En hel kruka persilja. I med en tärning hönsbuljong. Släng på det på kycklingen när den är genomstekt tillsammans med spenat och låt puttra i 5 minuter. Krydda gärna kycklingen lite mer och kanske med någon extra krydda.

Terese

1/13/2016

Supergott, bland det godare vi ätit. Det får 5 ***** i betyg. Och väldigt gott med apelsin och morötter.

Jenny

11/5/2015

Väldigt gott, kommer jag göra fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 1856 KJ / 443 kCal
Fett 12 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept