Kyckling med rostade rotfrukter och persiljedipp
En lättlagad vardagsmåltid med många härliga smaker. Kycklingen steks gyllenbrun i en panna som du sedan serverar med bland annat rostad potatis och morot. Blanda crème fraiche smaksatt med vitlök och hackad persilja och du får en smarrig persiljedipp att servera till kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016
Ingredienser
Rotfrukter
Kyckling
Persiljedipp
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda med vitlök eller vitlökspulver samt citronpeppar och salt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med vitlök eller vitlökspulver samt citronpeppar och salt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det heter förvärmda annars är plåten för värm.
Ove
2021-11-09Hej Ove! Ha ha, ja det har du helt rätt i. Tack för att du hörde av dig så vi kunde ändra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-11-09Ska man inte skala potatisen?
Vicki
2021-07-26Hej Vicki! Ursäkta sent svar. Nej, det räcker att du sköljer av potatisen. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-06Supergott och lättlagat!
Bo arne
2021-04-26