Kyckling med rostade rotfrukter och persiljedipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med rostade rotfrukter och persiljedipp

En lättlagad vardagsmåltid med många härliga smaker. Kycklingen steks gyllenbrun i en panna som du sedan serverar med bland annat rostad potatis och morot. Blanda crème fraiche smaksatt med vitlök och hackad persilja och du får en smarrig persiljedipp att servera till kycklingen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rotfrukter: Skölj potatisen, moroten och palsternackorna. Låt skalet vara kvar. Skär bort skalet av rotsellerin. Skär rotfrukterna i jämna skivor eller klyftor, blanda dem med oljan i en bunke. Krydda med salt, peppar och rosmarin. 
  3. Häll ut dem på den för värmda plåten. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Kyckling: Skär kycklingen i grova bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 6 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Dipp: Hacka persiljan och blanda med crème fraichen.
  6. Servera rotfrukterna med persiljedipp och kycklingen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda med vitlök eller vitlökspulver samt citronpeppar och salt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med vitlök eller vitlökspulver samt citronpeppar och salt.

Tips

Pensla kycklingen med dijonsenap efter halva tiden.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 900 g fast potatis
  • 1 morot
  • 2 palsternackor
  • 250 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk rosmarin
Kyckling
  • 650 g minutfiléer av kyckling
  • 1 tsk olja
Persiljedipp
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl lätt crème fraiche (vitlök)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2388 kJ / 571 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept