Kyckling med rostade rotfrukter och persiljedipp

Betyg 3.3 av 5.
399 personer har röstat
4
Kyckling med rostade rotfrukter och persiljedipp

En lättlagad vardagsmåltid med många härliga smaker. Kycklingen steks gyllenbrun i en panna som du sedan serverar med bland annat rostad potatis och morot. Blanda crème fraiche smaksatt med vitlök och hackad persilja och du får en smarrig persiljedipp att servera till kycklingen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Kyckling med rostade rotfrukter och persiljedipp

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g  fast potatis
1   morot
2   palsternackor
250 g  rotselleri
2 msk  olivolja
salt och peppar
1/2 tsk  rosmarin

Kyckling

650 g  minutfiléer av kyckling
1 tsk  olja

Persiljedipp

1/2   kruka persilja
2 dl  lätt crème fraiche (vitlök)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda med vitlök eller vitlökspulver samt citronpeppar och salt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med vitlök eller vitlökspulver samt citronpeppar och salt.

Gör så här

Tips

Pensla kycklingen med dijonsenap efter halva tiden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
399 personer har röstat

Kommentarer

Det heter förvärmda annars är plåten för värm.

Ove

2021-11-09

Hej Ove! Ha ha, ja det har du helt rätt i. Tack för att du hörde av dig så vi kunde ändra. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-11-09

Ska man inte skala potatisen?

Vicki

2021-07-26

Hej Vicki! Ursäkta sent svar. Nej, det räcker att du sköljer av potatisen. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-06

Supergott och lättlagat!

Bo arne

2021-04-26

Näringsvärde per portion

Energi2388 KJ / 571 kCal
Fett17 g
Salt2.6 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotfruktsmos med persilja
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm viltbuljong
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttsoppa
Betyg 4.1 av 5.
132 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga