En lättlagad vardagsmåltid med många härliga smaker. Kycklingen steks gyllenbrun i en panna som du sedan serverar med bland annat rostad potatis och morot. Blanda crème fraiche smaksatt med vitlök och hackad persilja och du får en smarrig persiljedipp att servera till kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
8 2016
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda med vitlök eller vitlökspulver samt citronpeppar och salt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med vitlök eller vitlökspulver samt citronpeppar och salt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Camilla
9/5/2020Hittade ingen créme fraiche vitlök. Ska det finnas färdig att köpa? Inte så svårt att häva i en klyfta vitlök själv i créme fraichen men ändå..
Redaktionen ICAse
9/8/2020Hej Camilla! Ja precis här har vi använt en crème fraiche smaksatt med vitlök men som du skriver går det ju bra att pressa i en klyfta och kanske krydda med lite parmesanost eller örtkyddor och smaka av med salt och peppar. Hälsningar Ulrika