Kyckling med rostade rotfrukter och persiljedipp

En lättlagad vardagsmåltid med många härliga smaker. Kycklingen steks gyllenbrun i en panna som du sedan serverar med bland annat rostad potatis och morot. Blanda crème fraiche smaksatt med vitlök och hackad persilja och du får en smarrig persiljedipp att servera till kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g fast potatis
1 morot
2 palsternackor
250 g rotselleri
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 tsk rosmarin
Kyckling
650 g minutfiléer av kyckling
1 tsk olja
Persiljedipp
1/2 kruka persilja
2 dl lätt crème fraiche (vitlök)
Gör så här
00:25:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2388 KJ / 571 kCal
Fett17 g
Salt2.6 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det heter förvärmda annars är plåten för värm.
Ove
2021-11-09Hej Ove! Ha ha, ja det har du helt rätt i. Tack för att du hörde av dig så vi kunde ändra. Hälsningar Michelle
ICA-köket
2021-11-09Ska man inte skala potatisen?
Vicki
2021-07-26Hej Vicki! Ursäkta sent svar. Nej, det räcker att du sköljer av potatisen. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
2021-08-06Supergott och lättlagat!
Bo arne
2021-04-26