Helstekt mandelkyckling med citron och honung
Här lagas hela middagen på en och samma plåt. Den helstekta kycklingen får både fin färg och underbart god smak när den penslas med citron och honungssmör. För att inte tala om det spanskinspirerade mandel- och vitlöksströsslet som den toppas med. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 hel färsk kyckling (à ca 1 kg)
3 morötter
3 palsternackor
2 gula lökar
1 stor fänkål
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
3 krm peppar
50 g smör
färskpressad juice och finrivet skal av 1/2 citron
1 msk honung
3 vitlöksklyftor
1 dl sötmandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1781 KJ / 426 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater30 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr inte värt besväret.
Maria
2023-06-28Enkelt och mkt gott. Hela familjen gillade. Jag hade kycklingfiléer istf hel kyckling. Jag använde termometer och minskade tiden lite vid varje tillfälle som den skulle in i ugnen. Funkade bra :)
Mona
2015-01-27enkelt och gott. vi lade till potatis eftersom vi älskar rotsaker i ugn
Marianne
2014-03-18