Gremolata

25
8
Gremolata

Gremolata är ett fräscht och nyttigt tillbehör gjort på hackad persilja, vitlök, olja och citronskal. Passar utmärkt som fyllning i kyckling, i grytor eller som ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Gremolata

Ingredienser

4 portioner
1
kruka persilja
1 1/2 dl
olivolja
finrivet skal av 1
citron
1
finriven vitlöksklyfta
-
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Receptet har uppdaterats, se tips nedan för en variant av gremolata.

Tips

Rivet skal av 2 citroner, 5-6 pressade vitlöksklyftor, 1 dl hackad persilja, 3-4 msk olivolja. Blanda samtliga ingredienser.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Mikaela

2021-07-15

Det här är ju ett helt annat recept, under Tips. Låter met rimligt.

Mikaela

2021-07-15

Alldeles för mycket olivolja! Välj ett annat recept. Jag blev så besviken.

Katarina

2020-07-16

Gott med hackad kapris i

Näringsvärde per portion

Energi 560 KJ / 143 kCal
Fett 13 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept