Gremolata

29
10
Gremolata

Gremolata är ett fräscht och nyttigt tillbehör gjort på hackad persilja, vitlök, olja och citronskal. Passar utmärkt som fyllning i kyckling, i grytor eller som ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Gremolata

Ingredienser

4 portioner
1 kruka persilja
1 1/2 dl olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 finriven vitlöksklyfta
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Receptet har uppdaterats, se tips nedan för en variant av gremolata.

Tips

Rivet skal av 2 citroner, 5-6 pressade vitlöksklyftor, 1 dl hackad persilja, 3-4 msk olivolja. Blanda samtliga ingredienser.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Jeanette

2022-06-03

Receptet och tipset skiljer ju sig helt åt i mängd, vad avser tipset? Om man vill ha mycket mer smak eller är det en helt annan röra?

Redaktionen ICAse

2022-06-03

Hej Jeanette! Det är tips på en variant av gremolata. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle

Rikard

2022-04-30

Alldeles för mycket vitlök till så lite gremolata, och alldeles för lite zest. En STOR citron räckte inte

Mikaela

2021-07-15

Det här är ju ett helt annat recept, under Tips. Låter met rimligt.

Näringsvärde per portion

Energi 560 KJ / 143 kCal
Fett 13 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden