Gremolata

Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
12
Gremolata

Gremolata är ett fräscht och nyttigt tillbehör gjort på hackad persilja, vitlök, olja och citronskal. Passar utmärkt som fyllning i kyckling, i grytor eller som ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Gremolata

Ingredienser

4 portioner
1 kruka persilja
1 1/2 dl olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 finriven vitlöksklyfta
salt

Gör så här

Receptet har uppdaterats, se tips nedan för en variant av gremolata.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Stor skillnad på mängden ölivolja i tipset jmfrt med originalreceptet?

Hans

2024-01-03

Väldigt oljigt

Gabriella

2023-08-24

Receptet och tipset skiljer ju sig helt åt i mängd, vad avser tipset? Om man vill ha mycket mer smak eller är det en helt annan röra?

Jeanette

2022-06-03

Hej Jeanette! Det är tips på en variant av gremolata. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2022-06-03

Näringsvärde per portion

Energi560 KJ / 143 kCal
Fett13 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Salviagremolata
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gremolatasås
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gremolatastekta palsternacksstavar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad zucchini med gremolata
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk fjärilskotlett med gremolata
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gremolatamarinerade grönsaker
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga