Gremolata
Gremolata är ett fräscht och nyttigt tillbehör gjort på hackad persilja, vitlök, olja och citronskal. Passar utmärkt som fyllning i kyckling, i grytor eller som ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 kruka persilja
1 1/2 dl olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 finriven vitlöksklyfta
salt
Gör så här
Receptet har uppdaterats, se tips nedan för en variant av gremolata.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi560 KJ / 143 kCal
Fett13 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
Stor skillnad på mängden ölivolja i tipset jmfrt med originalreceptet?
Hans
2024-01-03Väldigt oljigt
Gabriella
2023-08-24Receptet och tipset skiljer ju sig helt åt i mängd, vad avser tipset? Om man vill ha mycket mer smak eller är det en helt annan röra?
Jeanette
2022-06-03Hej Jeanette! Det är tips på en variant av gremolata. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-06-03