Palsternacka, morötter och potatis i ugn
Få saker är så enkelt och smakar så gott som rotfrukter tillagade i ugn! Detta recept på ugnsrostade rotsaker räcker till många och passar perfekt som tillbehör till massor av rätter.
Ingredienser
8 portioner
700 g palsternacka
700 g morot
700 g potatis
4 gula lökar
3 msk olivolja
1 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Rostade grönsaker passar i många olika rätter t ex. Hel kyckling i ugn med rotfrukter och gremolata och Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi957 KJ / 229 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer
Jätte gott!
Caroline
2024-03-26Kan man frysa rostade grönsaker?
Judit
2022-09-29Hej Judit! Ja, det går att frysa in dem men de är klart godast som nyrostade och även uppvärmda dagen efter. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-04