Hel kyckling i ugn med rotfrukter och gremolata 

5
1
Hel kyckling i ugn med rotfrukter och gremolata 

En härligt värmande middag där gyllene helstekt kyckling och ugnsrostade rotfrukter får spela huvudrollen. Servera middagen tillsammans med en tomatsås och gremolata på persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och gremolata 

Ingredienser

4 portioner
1/2
sats helstekt kyckling i ugn (se länk i steg 1)
1/2
sats palsternacka, morötter och potatis i ugn (se länk i steg 2)
1/2
sats tomatsås på krossade tomater (se länk i steg 3)
1/3
sats gremolata (se länk i steg 3)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 60 minuter

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Tobias

11/22/2020

Missvisande, steg två tar ju minst 45minuter. Enligt receptet ska hela maträtten ta 15mi, vilket är väldigt fel.

Redaktionen ICAse

11/27/2020

Hej Tobias! Tack för din kommentar. Ja, du har rätt, lagar man maten från grunden (och har inte preppat som tanken är med vårt koncept Söndagspreppen) så tar det mycket längre tid än 15 minuter. Om man preppar så då går ju rätten mycket snabbare. Men vi har ändrat tidåtgången för att det inte ska vara missvisande. Hoppas att du vill testa receptet och tycker om det! Hälsningar Elina

Testa liknande recept