Hel kyckling i ugn med rotfrukter och gremolata

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
4
Hel kyckling i ugn med rotfrukter och gremolata

En härligt värmande middag där gyllene helstekt kyckling och ugnsrostade rotfrukter får spela huvudrollen. Servera middagen tillsammans med en tomatsås och gremolata på persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och gremolata

Ingredienser

4 portioner
1/2 sats helstekt kyckling i ugn (se länk i steg 1)
1/2 sats palsternacka, morötter och potatis i ugn (se länk i steg 2)
1/2 sats tomatsås på krossade tomater (se länk i steg 3)
1/3 sats gremolata (se länk i steg 3)

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Bra kombination med såserna, rotsaker och kycklingen. Tomatsåsen var väldigt aromatisk, visserligen mixade jag den lite för att få bort lökbitarna 🙂.

Jenny

2023-01-15

Gott men väldigt omständigt när själva receptet egentligen är 4 recept i ett.

Maria

2023-01-08

Om man ska laga kycklingen enligt det länkade receptet så stämmer inte inköpslistan i tidningens söndagsprepp. Det saknas bland annat sardeller, smör och en extra citron.

Veronica

2023-01-08

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Bakad potatis med kyckling och apelsinsallad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt mandelkyckling med citron och honung
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och timjankyckling i lergryta
Betyg 3.1 av 5.
493 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med kyckling och morötter
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Shakshuka - tomatsås med ägg, kyckling och bönor
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga