Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och gremolata 

En härligt värmande middag där gyllene helstekt kyckling och ugnsrostade rotfrukter får spela huvudrollen. Servera middagen tillsammans med en tomatsås och gremolata på persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skär ut kycklingens bröstfiléer från den Helstekta kycklingen och rensa lår och vingar.
  2. Skär den Ugnsrostade potatisen och rotfrukterna i bitar.
  3. Servera kycklingen med ugnsrostade rotfrukter och lök, Tomatsås på krossade tomater och Gremolata.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 sats helstekt kyckling i ugn (se länk i steg 1)
  • 1/2 sats palsternacka, morötter och potatis i ugn (se länk i steg 2)
  • 1/2 sats tomatsås på krossade tomater (se länk i steg 3)
  • 1/3 sats gremolata (se länk i steg 3)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer