Hel kyckling i ugn med rotfrukter och gremolata
En härligt värmande middag där gyllene helstekt kyckling och ugnsrostade rotfrukter får spela huvudrollen. Servera middagen tillsammans med en tomatsås och gremolata på persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
1/2 sats helstekt kyckling i ugn (se länk i steg 1)
1/2 sats palsternacka, morötter och potatis i ugn (se länk i steg 2)
1/2 sats tomatsås på krossade tomater (se länk i steg 3)
1/3 sats gremolata (se länk i steg 3)
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Bra kombination med såserna, rotsaker och kycklingen. Tomatsåsen var väldigt aromatisk, visserligen mixade jag den lite för att få bort lökbitarna 🙂.
Jenny
2023-01-15Gott men väldigt omständigt när själva receptet egentligen är 4 recept i ett.
Maria
2023-01-08Om man ska laga kycklingen enligt det länkade receptet så stämmer inte inköpslistan i tidningens söndagsprepp. Det saknas bland annat sardeller, smör och en extra citron.
Veronica
2023-01-08