Spett från Louisiana | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spett från Louisiana

En god och somrig fiskrätt med inspiration från amerikanska Louisiana. Trä på fisken, kräftstjärtar och champinjoner på grillspett och servera sedan spetten tillsammans med ett kokt purjolöksris. Fräscht och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i kuber 2x2 cm. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skölj och ansa champinjonerna.
  2. Trä upp fisk, kräftstjärtar och champinjoner växelvis på grillspett av trä. Blanda oljan med limesaft, salt och tabasco. Pensla spetten med oljan och låt stå ca 15 min.
  3. Koka riset i vatten med salt enligt anvisning på förpackningen. Skölj, ansa och strimla purjolöken. fräs purjon i oljan i en stekpanna. Vänd ner det färdiga riset.
  4. Grilla spetten runt om på utegrill, i grillpanna eller i ugn ca 8 min. Servera spetten med purjoriset och en klick lättmajonnäs smaksatt med tabasco.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g hokifilé
  • 1 burk kräftstjärtar (à ca 360 g)
  • 150 g små champinjoner
  • 2 msk olja
  • 1 msk pressad saft av lime
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk tabasco
  • 1 paket vildrismix (à 250 g)
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 purjolökar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info