Grillade revbensspjäll ”Rib rub Carolina dirt”

Betyg 4.6 av 5.
52 personer har röstat
5
Grillade revbensspjäll ”Rib rub Carolina dirt”

De här rubbade ribsen är så goda att de lär gå åt allihop i ett nafs! Tunna revbensspjäll eller kamben får smak av en jerkliknande kryddblandning med bland annat paprika, kajenn, vitlök, kanel och oregano. Bjud med hemkokt barbecuesås för maximal njutning.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Grillade revbensspjäll ”Rib rub Carolina dirt”

Ingredienser

4 portioner

Revben

2 kg  tunna revbensspjäll

Rub

2 dl  brun farin
1 msk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
3/4 tsk  paprikapulver
2 krm  kajennpeppar
1 tsk  vitlökspulver
1/2 tsk  vitpeppar
1 tsk  lökpulver
1/2 tsk  kanel
1 tsk  torkad oregano

BBQ-sås

3 dl  ketchup
1/4 dl  brun farin
1/4 dl  äppelcidervinäger
1/2 dl  flytande honung
1 krm  cayennepeppar
1 krm  svartpeppar
1   pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk  senapspulver
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra!

Peter

2022-01-07

Verkligen jättegott!

Sofia

2020-11-20

Supergott, jag hällde i en skvätt liquid smoke i bbq-såsen, det blev jättegott!

Jessica

2018-02-16

Näringsvärde per portion

Energi5281 KJ / 1262 kCal
Fett69 g
Salt7.8 g
Kolhydrater69 g
Protein90 g

Testa liknande recept

Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillrökta BBQ-ribs
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buljongkokta revben
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med ingefära
Betyg 2.7 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga