Grillade revbensspjäll ”Rib rub Carolina dirt”
De här rubbade ribsen är så goda att de lär gå åt allihop i ett nafs! Tunna revbensspjäll eller kamben får smak av en jerkliknande kryddblandning med bland annat paprika, kajenn, vitlök, kanel och oregano. Bjud med hemkokt barbecuesås för maximal njutning.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
Revben
2 kg tunna revbensspjäll
Rub
2 dl brun farin
1 msk salt
1/2 tsk svartpeppar
3/4 tsk paprikapulver
2 krm kajennpeppar
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk lökpulver
1/2 tsk kanel
1 tsk torkad oregano
BBQ-sås
3 dl ketchup
1/4 dl brun farin
1/4 dl äppelcidervinäger
1/2 dl flytande honung
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk senapspulver
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5281 KJ / 1262 kCal
Fett69 g
Salt7.8 g
Kolhydrater69 g
Protein90 g
Kommentarer
Mycket bra!
Peter
2022-01-07Verkligen jättegott!
Sofia
2020-11-20Supergott, jag hällde i en skvätt liquid smoke i bbq-såsen, det blev jättegott!
Jessica
2018-02-16