Grillade revbensspjäll ”Rib rub Carolina dirt”

37
4
Grillade revbensspjäll ”Rib rub Carolina dirt”

De här rubbade ribsen är så goda att de lär gå åt allihop i ett nafs! Tunna revbensspjäll eller kamben får smak av en jerkliknande kryddblandning med bland annat paprika, kajenn, vitlök, kanel och oregano. Bjud med hemkokt barbecuesås för maximal njutning.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Grillade revbensspjäll ”Rib rub Carolina dirt”

Ingredienser

4 portioner

Revben

2 kg
tunna revbensspjäll

Rub

2 dl
brun farin
1 msk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
3/4 tsk
paprikapulver
2 krm
kajennpeppar
1 tsk
vitlökspulver
1/2 tsk
vitpeppar
1 tsk
lökpulver
1/2 tsk
kanel
1 tsk
torkad oregano

BBQ-sås

3 dl
ketchup
1/4 dl
brun farin
1/4 dl
äppelcidervinäger
1/2 dl
flytande honung
1 krm
cayennepeppar
1 krm
svartpeppar
1
pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk
senapspulver
1 krm
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Sofia

2020-11-20

Verkligen jättegott!

Jessica

2018-02-16

Supergott, jag hällde i en skvätt liquid smoke i bbq-såsen, det blev jättegott!

Maria

2018-01-16

Blev verkligen jätte gott

Näringsvärde per portion

Energi 5281 KJ / 1262 kCal
Fett 69 g
Salt 7.8 g
Kolhydrater 69 g
Protein 90 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept