Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grillade revbensspjäll ”Rib rub Carolina dirt”

De här rubbade ribsen är så goda att de lär gå åt allihop i ett nafs! Tunna revbensspjäll eller kamben får smak av en jerkliknande kryddblandning med bland annat paprika, kajenn, vitlök, kanel och oregano. Bjud med hemkokt barbecuesås för maximal njutning.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Rub: Mortla alla ingredienser till rubben. Gnid in spjällen med rubben.
  3. Lägg spjällen på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 1 1/2–2 timmar. Hit kan förberedas.
  4. BBQ-sås: Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen, gärna över natten.
  5. Vid servering: Låt spjällen stå framme i rumstemperatur 30 minuter om de har varit i kylen. Grilla dem runt om tills de har fått en fin yta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Revben
  • 2 kg tunna revbensspjäll
Rub
  • 2 dl Brun Farin
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 3/4 tsk paprikapulver
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk torkad oregano
BBQ-sås
  • 3 dl ketchup
  • 1/4 dl Brun Farin
  • 1/4 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk senapspulver
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5281 kJ / 1262 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer