Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad korv med potatis- och grönsaksspett

Grillat till middag? Ett supergott förslag är dessa grillade korvar med spett av potatisar och grönsaker som du gör på utegrillen, i ugn eller grillpannan. Linguicakorvarna, klyftpotatisen, paprikan och löken mättar gott med tomatsalsa som tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina potatisen i mikrovågsugnen på tiningseffekt, ca 4 minuter eller utspridd på en plåt ca 10 minuter.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skala och skär löken i klyftor. Trä upp klyftpotatis, paprika och lök växelvis på 8 små grillspett av trä (för 4 port).
  3. Skåra eller picka korven. Grilla spett och korv på utegrill, i grillpanna eller i ugn ca 10 minuter runt om. Krydda spetten med salt och peppar. Servera spetten och korven med tomatsalsa, blandad sallad och bröd.

För alla

Kontrollera för säkerhets skull innehållet på korven om du inte tål gluten, mjölk, laktos eller ägg.

Tips

Variera grönsakerna på spetten med t ex körsbärstomater, små champinjoner, squashskivor, majskolvar i bitar eller bitar av konserverad ananas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g djupfryst klyftpotatis
  • 4 paprikor gärna i olika färger
  • 2 gula lökar
  • 8 linguica korvar
  • 1 burk mild, medium eller het chunky tomatsalsa (à 350 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2126 kJ / 512 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer