Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chorizo- och färskpotatisspett

Grillade spett på färskpotatis och chorizo, en enkel men smakrik kombination som hänför. De färska potatisarna och chorizon ger du smak av timjan och paprika innan de grillas i olivolja och får en härlig krispighet. Korv och potatis med klass!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg 8 träspett (för 4 port) i blöt, minst en timme, så att de inte tar eld under grillningen.
  2. Skrubba potatisarna och koka dem i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka.
  3. Skär korvarna i fyra delar.
  4. Blanda oljan med timjan och paprika.
  5. Trä potatisar och korv på spetten. Pensla potatisarna med den kryddade oljan.
  6. Grilla spetten över glödande kol, vänd dem då och då, tills korv och potatis har fått en gyllenbrun färg. Plommonsåsen är god som tillbehör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet om chorizokorv från annan tillverkare än Scan används.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 små färska potatisar
  • 4 chorizokorvar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk paprikapulver
Lägg till i inköpslistan