Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Avancerad

Spett med ljummen mangosallad

Dessa spett av skinkschnitzel som du serverar med en ljummen sallad på blomkål, lök och mango är en middag som landar lagom lätt i magen. De grillade skinkspetten och salladen får en smakbrytare i den syrliga dressingen med currysmak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tunna remsor och trä upp dem på grillspett. Pensla med olja blandat med soja, salt och gärna honung. Grilla i ugnen i 250°C, ca 10 min eller på utegrill eller i grillpanna.
  2. Rosta senapsfröna i torr, het stekpanna några min. Ta upp på ett fat.
  3. Bryt blomkålen i mindre buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten några min. Skala och skiva löken och låt den koka med kålen ca 2 min.
  4. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar.
  5. Låt blomkål och lök rinna av och blanda med mangon.  Strö över senapsfröna.
  6. Servera spetten med den ljumma salladen till.

För alla

Ersätt sojan med 1 msk balsamvinäger (för 4 port) om du inte tål soja så får spetten fin färg.

Tips

Häll gärna över en dressing av 3 msk olja, 1 msk vinäger, 1 tsk curry och 1 tsk salt (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skinkschnitzel i tunna skivor
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 3 msk bruna senapsfrön
  • 1 rödlök
  • 1 mango
  • 1 litet blomkålshuvud
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?