Snabbgravad lax, grundrecept
Prova ett snabbt sätt att grava lax som både sparar tid och gör fisken saftigare. Fyra timmar är allt som krävs. Genom att låta laxen ligga i en ”gravningsmarinad” får den extra mycket smak, särskilt om du testar någon av de föreslagna smaksättarna.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g odlad laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl vatten
Gör så här
Genom att variera vätskan och lägga till olika kryddor är det enkelt att sätta smak på den snabbgravade laxen. Här är några förslag:
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi934 KJ / 224 kCal
Fett12 g
Salt6 g
Kolhydrater3 g
Protein27 g
Kommentarer
Jag vill gärna ha dillsmak på min gravade lax. Kan jag lägga i dill i den avsvalnade vätskan? /susanne
Susanne
2024-04-01Hej Susanne! Det fungerar utmärkt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-02Den blev jättebra, len och mjuk i smaken, ett riktigt bra recept.
Monika
2024-03-28Ok, jag har hört att man måste frysa ner laxen innan för att ta bort bakterier tydligen annars om man äter den så blir man sjuk stämmer det???
Roman
2024-03-18Hej Roman! Laxen som vi köper i butik nu för tiden behöver vi inte frysa enligt Livsmedelsverket. Så det är bara att sätta igång! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-18