Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gravad limelax

Gravad lax smaksatt med rivet limeskal och pressad limesaft. Till laxen serverar du en gudomlig dressing gjord av gurka, matlagningsyoghurt, senap och honung. Passar utmärkt att servera på julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i tunna skivor.
  2. Riv skalet av limen och strö det över laxen. Pressa saften över skivorna.
  3. Skär gurkan i tärningar och lägg dem på ett hushållspapper. Strö över salt och låt det dra i 15 minuter.
  4. Blanda yoghurt med senap, honung och peppar. Torka av gurkan och blanda den med såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g gravad lax i bit
  • 1/2 lime
Gurksallad i senap- och honungsdressing
  • 1 gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk honung
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?