Snabbgravad lax, grundrecept

Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat
6
Snabbgravad lax, grundrecept

Prova ett snabbt sätt att grava lax som både sparar tid och gör fisken saftigare. Fyra timmar är allt som krävs. Genom att låta laxen ligga i en ”gravningsmarinad” får den extra mycket smak, särskilt om du testar någon av de föreslagna smaksättarna.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad lax, grundrecept

Ingredienser

4 portioner
500 g odlad laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl vatten

Gör så här

Genom att variera vätskan och lägga till olika kryddor är det enkelt att sätta smak på den snabbgravade laxen. Här är några förslag:

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat

Kommentarer

Jag vill gärna ha dillsmak på min gravade lax. Kan jag lägga i dill i den avsvalnade vätskan? /susanne

Susanne

2024-04-01

Hej Susanne! Det fungerar utmärkt. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-02

Den blev jättebra, len och mjuk i smaken, ett riktigt bra recept.

Monika

2024-03-28

Ok, jag har hört att man måste frysa ner laxen innan för att ta bort bakterier tydligen annars om man äter den så blir man sjuk stämmer det???

Roman

2024-03-18

Hej Roman! Laxen som vi köper i butik nu för tiden behöver vi inte frysa enligt Livsmedelsverket. Så det är bara att sätta igång! ;) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-18

Näringsvärde per portion

Energi934 KJ / 224 kCal
Fett12 g
Salt6 g
Kolhydrater3 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Lättgravad rosmarinlax
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättrökt chiligravad lax
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargravad lax med ägg och gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga