Peppargravad lax med ägg och gräslök

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Peppargravad lax med ägg och gräslök

En härligt pepprig gravad lax på svart-, vit-, grön- och rosépeppar gör sig utmärkt på julbordet! Skär upp laxen och strö över hackat ägg och purjolök. Servera med kokt potatis, en bit knäckebröd och en klick gräddfil!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Peppargravad lax med ägg och gräslök

Ingredienser

8 portioner
700 g  laxfilé mittbit med skinn (fryst i minst 3 dygn, tinad)
1 1/2 tsk  rosépepparkorn
1 1/2 tsk  svartpepparkorn
1 1/2 tsk  vitpepparkorn
1 tsk  grönpepparkorn (torkade)
3/5 dl  socker
2/5 dl  salt

Till servering

2   hårdkokta ägg
1 dl  finhackad gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut hackat ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 8 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Jordgubbssalsa
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig pepparsill
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.9 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgravad lax
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flädersill
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga