Peppargravad lax med ägg och gräslök

2
0
Peppargravad lax med ägg och gräslök

En härligt pepprig gravad lax på svart-, vit-, grön- och rosépeppar gör sig utmärkt på julbordet! Skär upp laxen och strö över hackat ägg och purjolök. Servera med kokt potatis, en bit knäckebröd och en klick gräddfil!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Peppargravad lax med ägg och gräslök

Ingredienser

8 portioner
700 g laxfilé mittbit med skinn (fryst i minst 3 dygn, tinad)
1 1/2 tsk rosépepparkorn
1 1/2 tsk svartpepparkorn
1 1/2 tsk vitpepparkorn
1 tsk grönpepparkorn (torkade)
3/5 dl socker
2/5 dl salt

Till servering

2 hårdkokta ägg
1 dl finhackad gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut hackat ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 8 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept

Jordgubbsfest
Jordgubbssalsa
Kryddig pepparsill
Äppelgravad lax
Flädersill