Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Peppargravad lax med ägg och gräslök

En härligt pepprig gravad lax på svart-, vit-, grön- och rosépeppar gör sig utmärkt på julbordet! Skär upp laxen och strö över hackat ägg och purjolök. Servera med kokt potatis, en bit knäckebröd och en klick gräddfil!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 8 portioner.

  1. Mortla pepparkornen fint. Ta undan 1 1/2 tsk av det mortlade och spar till servering. Blanda med socker och salt. Gnid in detta på laxens köttsida. Lägg i dubbla plastpåsar och knyt ihop. Låt ligga i kylen 1 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden.
  2. Ta upp laxen och torka av köttsidan med hushållspapper. Skär i tunna skivor, lägg upp på ett fat. Strö över lite av den mortlade pepparblandningen.
  3. Skala och finhacka äggen. Blanda med gräslöken. Strö blandningen på den uppskivade laxen. När laxen är färdiggravad klarar den sig ca 1 vecka i kylskåp, men den går även bra att frysa.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut hackat ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 700 g laxfilé mittbit med skinn (fryst i minst 3 dygn, tinad)
  • 1 1/2 tsk rosépepparkorn
  • 1 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 1 1/2 tsk vitpepparkorn
  • 1 tsk grönpepparkorn (torkade)
  • 0,6 dl socker
  • 0,4 dl salt
Till servering
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?