Fondue

Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
0
Fondue

Middagsbjudningen blir festlig och rolig om gästerna själva får fritera grönsaker och kött! Följ detta recept på klassisk oljefondue och skär kött, korvar, paprika och champinjoner i bitar. Ställ fram några läckra såser och syltlök på bordet.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Fondue

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g mört och välputsat kött helst filé av nöt eller fläsk
ca 300 g korv t.ex lammkorv och/eller chorizo
1 gul paprika
1 röd paprika
8 schalottenlökar
1 förp bacon (à 140 g)
1 1/2 l frityrolja
ca 16 champinjoner

Till servering

cornichons
syltlök
majonnäs och såser (se länkar i text)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. syltlök och cornichons.
Energi2927 KJ / 699 kCal
Fett54 g
Salt3 g
Kolhydrater10 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Vildmarksgrillspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade smågurkor med smetana
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med grynmix och spenat
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cajun gumbo
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammragu med paprika och aubergine
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvråbiff med friterad färskpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga