Fondue
Middagsbjudningen blir festlig och rolig om gästerna själva får fritera grönsaker och kött! Följ detta recept på klassisk oljefondue och skär kött, korvar, paprika och champinjoner i bitar. Ställ fram några läckra såser och syltlök på bordet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g mört och välputsat kött helst filé av nöt eller fläsk
ca 300 g korv t.ex lammkorv och/eller chorizo
1 gul paprika
1 röd paprika
8 schalottenlökar
1 förp bacon (à 140 g)
1 1/2 l frityrolja
ca 16 champinjoner
Till servering
cornichons
syltlök
majonnäs och såser (se länkar i text)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. syltlök och cornichons.
Energi2927 KJ / 699 kCal
Fett54 g
Salt3 g
Kolhydrater10 g
Protein45 g
Kommentarer