Fondue

Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
0
Fondue

Middagsbjudningen blir festlig och rolig om gästerna själva får fritera grönsaker och kött! Följ detta recept på klassisk oljefondue och skär kött, korvar, paprika och champinjoner i bitar. Ställ fram några läckra såser och syltlök på bordet.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Fondue

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  mört och välputsat kött helst filé av nöt eller fläsk
ca 300 g  korv t.ex lammkorv och/eller chorizo
1   gul paprika
1   röd paprika
8   schalottenlökar
1 förp  bacon (à 140 g)
1 1/2 l  frityrolja
ca 16   champinjoner

Till servering

cornichons
syltlök
majonnäs och såser (se länkar i text)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. (Observera att För alla-texten inte gäller serveringsförslagen).

Näringsvärdet är beräknat exkl. syltlök och cornichons.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: väljer du kyckling istället för nötkött minskar klimatpåverkan med över 50%. Detta leder till en 60% minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

En mustig buljong, se receptet Buljong är ett gott alternativ till den klassiska oljefonduen.

Doppa lagom mycket i grytan så svalnar inte oljan av för mycket.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2927 KJ / 699 kCal
Fett54 g
Salt3 g
Kolhydrater10 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Vildmarksgrillspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterad lök
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chorizo med ljummen potatissallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonmunkar
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga