Fondue

Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
0
Fondue

Middagsbjudningen blir festlig och rolig om gästerna själva får fritera grönsaker och kött! Följ detta recept på klassisk oljefondue och skär kött, korvar, paprika och champinjoner i bitar. Ställ fram några läckra såser och syltlök på bordet.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Fondue

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g  mört och välputsat kött helst filé av nöt, gris eller kyckling
ca 500 g  korv t.ex lammkorv och/eller chorizo
1   gul paprika
1   röd paprika
8 - 9   schalottenlökar
1   paket bacon (à 140 g)
1 1/2 l  neutral olja t.ex solrosolja
ca 16   champinjoner
cornichoner och syltlök till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. (Observera att För alla-texten inte gäller serveringsförslagen).

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: väljer du kyckling istället för nötkött minskar klimatpåverkan med över 50%. Detta leder till en 60% minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

En mustig buljong, se receptet Buljong är ett gott alternativ till den klassiska oljefonduen.

Tips

Doppa lagom mycket i grytan så svalnar inte oljan av för mycket.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3129 KJ / 748 kCal
Fett45 g
Salt4.4 g
Kolhydrater13 g
Protein72 g

Testa liknande recept

Vildmarksgrillspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo med ljummen potatissallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med grynmix och spenat
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp med syltlök och bacon
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammragu med paprika och aubergine
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quornsauté med kantareller och syltlök
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga