Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Friterade räkor

Friterade räkor med citron, smakar mums. Räkorna doppar du i en frityrsmet med smak av syrlig citron och friterar dem sedan underbart krispiga i olja, mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om djupfrysta används. (använd gärna MSC-märkta kungsräkor) Skala dem.
  2. Blanda vetemjölet med bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten, citronsaft och skal. Vispa till en klimpfri smet.
  3. Vispa äggvitan till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner äggvitan i smeten.
  4. Hetta upp oljan i en fritös eller i en gryta till 180°C. Mät med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min.
  5. Doppa räkorna i frityrsmeten och fritera i omgångar ca 2 min. Låt räkorna rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  6. Till servering: Servera de nyfriterade räkorna med citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg färska eller frysta räkor med skal
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk pressad saft av citron
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 äggvita
  • ca 1 l olja till fritering
Till servering
  • citron i klyftor
Lägg till i inköpslistan