Tartarsås
Tartarsås är en kall sås som är både lättlagad och fyllig. Gör gärna din tartarsås på hemgjord majonnäs så blir den ännu godare. Såsen passar att servera som dipp men är också nästan ett måste till panerad fisk. Såsen får god smak av både kapris, cornichons och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
2 dl
2 msk finhackade cornichons
1 msk finhackad kapris
1 tsk hackad persilja
2 dl majonnäs (gärna hemgjord)
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2679 KJ / 641 kCal
Fett69 g
Salt3 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegod sås. Jag lägger även till en klick senap
Eva
2017-04-08Underbaraste såsen - alla älskar den, stora som små! Ett måste till våra fonduemiddagar.
Elisabeth
2012-12-16