Tartarsås

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
2
Tartarsås

Tartarsås är en kall sås som är både lättlagad och fyllig. Gör gärna din tartarsås på hemgjord majonnäs så blir den ännu godare. Såsen passar att servera som dipp men är också nästan ett måste till panerad fisk. Såsen får god smak av både kapris, cornichons och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Tartarsås

Ingredienser

2 dl
2 msk finhackade cornichons
1 msk finhackad kapris
1 tsk hackad persilja
2 dl majonnäs (gärna hemgjord)
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod sås. Jag lägger även till en klick senap

Eva

2017-04-08

Underbaraste såsen - alla älskar den, stora som små! Ett måste till våra fonduemiddagar.

Elisabeth

2012-12-16

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2679 KJ / 641 kCal
Fett69 g
Salt3 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Hamburgerdressing
Betyg 2.6 av 5.
206 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemmagjord remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
44 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sandwich med äggkräm, gurka och krasse
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk potatissallad
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxtartar på sked
Betyg 2.6 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Remouladesås
Betyg 3.5 av 5.
224 personer har röstat
Under 60 min att tillaga