Majonnäs

74
20
Majonnäs

Imponera på dina vänner och gör din egen majonnäs, den ultimata lena dressingen som passar till det mesta. Majonnäsen baserar du på bland annat ägg, olja och fransk senap vilket ger en förstklassigt krämig röra med karaktär.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Majonnäs

Ingredienser

1 sats
2 äggulor
2 tsk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
1/4 tsk salt
1 krm peppar
2 krm socker
2 dl olja

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.

Gör så här

Tips

Tips 1! Om du har en stavmixer och inte vill ha äggvitor över kan du göra så här: Ta 1 ägg i stället för 2 äggulor. Lägg alla ingredienser inklusive oljan i en hög och smal behållare/kanna. Sätt ner stavmixern, tryck igång den och för den långsamt rakt upp. Färdigt på ett par sekunder!

Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här: Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Daniah saad

2023-01-21

Följde receptet och gjorde allt man skulle men upplever majonnäsen rinig och smakar inte bra. Gick åt varor i onödan

Nils göran

2022-11-08

Tipset med stavmixern var ju helt otroligt bra. Nästan som magi……

Eva

2022-04-15

God! Skulle man inte kunna göra den på samma smarta sätt som aioli, dvs lägga ner alla ingredienser på en gång och långsamt lyfta upp stavmixern?

Näringsvärde per portion

Energi 7667 KJ / 1832 kCal
Fett 189 g
Salt 2 g
Kolhydrater 36 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden