Majonnäs
Imponera på dina vänner och gör din egen majonnäs, den ultimata lena dressingen som passar till det mesta. Majonnäsen baserar du på bland annat ägg, olja och fransk senap vilket ger en förstklassigt krämig röra med karaktär.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
1 sats
2 äggulor
2 tsk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
1/4 tsk salt
1 krm peppar
2 krm socker
2 dl olja
För alla
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Gör så här
Tips
Tips 1! Om du har en stavmixer och inte vill ha äggvitor över kan du göra så här: Ta 1 ägg i stället för 2 äggulor. Lägg alla ingredienser inklusive oljan i en hög och smal behållare/kanna. Sätt ner stavmixern, tryck igång den och för den långsamt rakt upp. Färdigt på ett par sekunder!
Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här: Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.
Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här: Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7667 KJ / 1832 kCal
Fett189 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g
Kommentarer
Varför socker i en majonnäs, helt onödigt.....
Kerstin
2024-03-17Tycker om själva grejen med att vispa ihop det för hand, lite ska man väl behöva anstränga sig?! Sluta med mixern och va inte så lata! Sagt med kärlek och värme 😊
Daniel
2024-02-25Superenkelt att göra med stavmixer, tog 10 sekunder!! Gillar den skarpa smaken av vinäger men det går ju att justera annars! Ska bli kul att leka lite med receptet!
Maria
2024-02-19