Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Buljongfondue

En mustig buljongfondue på rotfrukter är ett spännande alternativ till oljefonduen. Skär lök och grönsaker i grova bitar, koka och sila. Extra festligt att låta gästerna koka kött och grönsaker vid middagsbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär lök, vitlök, morot och palsternacka i grova bitar. Koka upp vatten, fond och grönsaker i en kastrull. Låt småkoka ca 45 minuter, tills ca 1 liter (för 4 port) återstår.
  2. Sila buljongen. Koka upp buljongen och häll den i fonduegrytan. Låt var och en koka kött och grönsaker i buljongen.
  3. En mustig buljong är ett gott alternativ till den klassiska oljefonduen Fondue.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 l vatten
  • 4 msk konc oxfond
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?