Ceviche på peruanskt vis

Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
1
Ceviche på peruanskt vis

En färskare rätt än peruansk ceviche är svårt att hitta, får såsen – en mix av leche de tigre, lime och chili – hälls över den råa fisken bara minuten innan den ska serveras. Här får du prova ceviche på äkta peruanskt vis med rödlök, majs och sötpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Ceviche på peruanskt vis

Ingredienser

4 portioner

Leche de tigre

1 1/2 msk  finriven färsk ingefära
1   selleristjälk
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller 1/2 aji limo (för 4 portioner)
1 1/2 msk  koncentrerad fiskfond + 5 dl vatten eller 5 dl Charlys fiskfond (se länk längst ner i receptet) (för 4 portioner)

Ceviche

400 g  gös- eller torskfilé (fryst, tinad, gärna MSC-märkt)
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller 1/3 aji limo (för 4 portioner)
2 dl  färskpressad limejuice
2 tsk  salt
1   rödlök
1 dl  kokta majskorn
1 dl  rostade, salta majskorn
färsk koriander till garnering
gärna kokt, skivad sötpotatis till servering

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fonden/buljongen.

Gör så här

Här hittar du receptet på Charlys fiskfond.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat

Kommentar

Super gott .

Andy

2020-03-03

Näringsvärde per portion

Energi1110 KJ / 264 kCal
Fett3 g
Salt4.38 g
Kolhydrater35 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche ”Bloody Mary Style”
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ceviche med färsk tonfisk och lax
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Göstimbal med löjromstopp och skummig dillsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Peruansk ceviche
Betyg 2.5 av 5.
74 personer har röstat
Under 30 min att tillaga