Ceviche på peruanskt vis

En färskare rätt än peruansk ceviche är svårt att hitta, får såsen – en mix av leche de tigre, lime och chili – hälls över den råa fisken bara minuten innan den ska serveras. Här får du prova ceviche på äkta peruanskt vis med rödlök, majs och sötpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Ingredienser
4 portioner
Leche de tigre
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1 selleristjälk
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller 1/2 aji limo (för 4 portioner)
1 1/2 msk koncentrerad fiskfond + 5 dl vatten eller 5 dl Charlys fiskfond (se länk längst ner i receptet) (för 4 portioner)
Ceviche
400 g gös- eller torskfilé (fryst, tinad, gärna MSC-märkt)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller 1/3 aji limo (för 4 portioner)
2 dl färskpressad limejuice
2 tsk salt
1 rödlök
1 dl kokta majskorn
1 dl rostade, salta majskorn
färsk koriander till garnering
gärna kokt, skivad sötpotatis till servering
Näringsvärde per portion
Energi1110 KJ / 264 kCal
Fett3 g
Salt4.38 g
Kolhydrater35 g
Protein22 g
Kommentar
Super gott .
Andy
2020-03-03