Ceviche med färsk tonfisk och lax
Ceviche med färsk tonfisk och lax är en utsökt förrätt med smaker av koriander, chili och avokado, som kompletterar fisken fint. Citrusmarinaden ger fisken fantastiska smaker!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
10 portioner
Citrusmarinad
1 chilifrukt (t ex jalapeño eller spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 limefrukter (juicen)
2 citroner (juicen)
1 tomat
Ceviche
ca 200 g fryst, tinad tonfisk (ej rödlistad)
ca 200 g fryst, tinat laxfilé (skinn- och benfri)
3 salladslökar
1 mogen fast avokado
1 tomat
1 paket fryst, tinad mango (à 250 g)
1/2 kruka myntablad
1/2 kruka korianderblad
salt
peppar
Gör så här
Fråga efter MSC-certifierad tonfisk av arten Albacore.
Läs mer i WWF:s fiskguide
Läs mer i WWF:s fiskguide
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott!
Raija
2022-06-29