Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Ceviche med färsk tonfisk och lax

Ceviche med färsk tonfisk och lax är en utsökt förrätt med smaker av koriander, chili och avokado, som kompletterar fisken fint. Citrusmarinaden ger fisken fantastiska smaker!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Citrusmarinad: Strimla chilin - utan att kärna ur den. Mixa med skalad och grovhackad vitlök, olivolja, lime- och citronjuice samt grovhackad tomat. Använd stavmixer/ mixer.
  2. Ceviche: Skär fisken i cm-stora bitar. Kan förberedas hit.
  3. Blanda lax och tonfisk med citrusmarinaden. Ställ in i kylen i 20 minuter.
  4. Strimla salladslöken. Skala och skär avokadon i cm-stora bitar. Kärna ur och tärna den andra tomaten.
  5. Hacka mynta- och korianderbladen. Blanda i fiskskålen tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Servera i små glas.

Fråga efter MSC-certifierad tonfisk av arten Albacore.
Läs mer i WWF:s fiskguide

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Receptet passar som 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 10
Citrusmarinad
  • 1 chilifrukt (t ex jalapeño eller spansk peppar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 limefrukter (juicen)
  • 2 citroner (juicen)
  • 1 tomat
Ceviche
  • ca 200 g fryst, tinad tonfisk (ej rödlistad)
  • ca 200 g fryst, tinat laxfilé (skinn- och benfri)
  • 3 salladslökar
  • 1 mogen fast avokado
  • 1 tomat
  • 1 paket fryst, tinad mango (à 250 g)
  • 1/2 kruka myntablad
  • 1/2 kruka korianderblad
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer