Ceviche med färsk tonfisk och lax

25
1
Ceviche med färsk tonfisk och lax

Ceviche med färsk tonfisk och lax är en utsökt förrätt med smaker av koriander, chili och avokado, som kompletterar fisken fint. Citrusmarinaden ger fisken fantastiska smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Ceviche med färsk tonfisk och lax

Ingredienser

10 portioner

Citrusmarinad

1 chilifrukt (t ex jalapeño eller spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 limefrukter (juicen)
2 citroner (juicen)
1 tomat

Ceviche

ca 200 g fryst, tinad tonfisk (ej rödlistad)
ca 200 g fryst, tinat laxfilé (skinn- och benfri)
3 salladslökar
1 mogen fast avokado
1 tomat
1 paket fryst, tinad mango (à 250 g)
1/2 kruka myntablad
1/2 kruka korianderblad
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Fråga efter MSC-certifierad tonfisk av arten Albacore.
Läs mer i WWF:s fiskguide

Tips

Receptet passar som 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentar

Raija

2022-06-29

Jättegott!