Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ceviche på pilgrimsmusslor

Ceviche på pilgrimsmusslor serverar du som ett stilrent tilltugg till minglet eller lättare förrätt. Cevichen består av saftiga musslor med avokado, fräsch vattenmelon, lime och fisksås som marineras i kylskåp innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur gurkan. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär gurka och avokado i lika stora tärningar som melonen. Skär pilgrimsmusslorna i något större bitar.
  2. Blanda samtliga ingredienser utom koriandern med salt. Låt stå kallt ca 2 timmar. Blanda i koriandern strax före servering. Servera gärna cevichen på små skedar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 7 cm gurka
  • 1 avokado
  • 1/2 dl smått tärnad vattenmelon
  • ca 150 g pilgrimsmusslor
  • skal och juice från 1 lime
  • 2 tsk urkärnad och finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 1/2 tsk asiatisk fisksås
  • 2 krm salt
  • 2 msk hackad koriander
Lägg till i inköpslistan