Lax med sojadressing "Tiradito"
En peruansk kombo mellan italiensk carpaccio och japansk sashimi. Lika god med tunt skivad lax som med rå bläckfisk eller pilgrimsmusslor. Bjud som förrätt eller på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
400 g laxfilé i bit (gärna salma- eller Leröy finestlax)
1/2 dl vatten
2 tsk finriven ingefära
2 tsk fiskfond eller Charlys fiskfond (se länk i steg 2)
4 tsk japansk soja
3 msk färskpressad limejuice
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller aji limo
2 salladslökar
1 avokado
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1297 KJ / 310 kCal
Fett22 g
Salt1.01 g
Kolhydrater3 g
Protein22 g
Kommentar
Väldigt gott
Agneta
2015-09-27