Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med sojadressing "Tiradito"

En peruansk kombo mellan italiensk carpaccio och japansk sashimi. Lika god med tunt skivad lax som med rå bläckfisk eller pilgrimsmusslor. Bjud som förrätt eller på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i tunna skivor. Ställ i kylen.
  2. Rör ihop vatten, ingefära, fond, soja och limejuice.
  3. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär avokadoköttet i små tärningar.
  4. Fördela laxen på tallrikar. Skeda över såsen.
  5. Strö över chili, salladslök, avokado och sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Om du använder fryst lax är det lättast att skära den i skivor innan den hunnit tina helt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g laxfilé i bit (gärna salma- eller Leröy finestlax)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 2 tsk fiskfond eller Charlys fiskfond (se länk längst ned i receptet)
  • 4 tsk japansk soja
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller aji limo
  • 2 salladslökar
  • 1 avokado
  • 1 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1297 kJ / 310 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer