Lax med sojadressing "Tiradito"

42
1
Lax med sojadressing "Tiradito"

En peruansk kombo mellan italiensk carpaccio och japansk sashimi. Lika god med tunt skivad lax som med rå bläckfisk eller pilgrimsmusslor. Bjud som förrätt eller på buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Lax med sojadressing "Tiradito"

Ingredienser

4 portioner
400 g laxfilé i bit (gärna salma- eller Leröy finestlax)
1/2 dl vatten
2 tsk finriven ingefära
2 tsk fiskfond eller Charlys fiskfond (se länk i steg 2)
4 tsk japansk soja
3 msk färskpressad limejuice
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller aji limo
2 salladslökar
1 avokado
1 msk rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om du använder fryst lax är det lättast att skära den i skivor innan den hunnit tina helt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentar

Agneta

2015-09-27

Väldigt gott

Näringsvärde per portion

Energi 1297 KJ / 310 kCal
Fett 22 g
Salt 1.01 g
Kolhydrater 3 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden