Ceviche ”Bloody Mary Style”

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
1
Ceviche ”Bloody Mary Style”

Torsk, tomat, lime, chili, koriander och worchestershiresås är basen i den här smakrika cevichen som du snabbt svänger ihop och serverar med en bit rostat bröd. Inspirationen kommer från den klassiska drinken Blody Mary och resultatet är friskt, syrligt, starkt – och fantastiskt gott!

Ceviche ”Bloody Mary Style”

Ingredienser

4 portioner
400 g  torskfilé utan skinn
1 dl  färskpressad limejuice (1 dl motsvarar juice från ca 3-4 lime)
1 tsk  salt
10   körsbärstomater
2   selleristjälkar
1   grön chili
1   kruka koriander
2 dl  tomatjuice
2 msk  olivolja
1 tsk  worcestershiresås
1 tsk  flytande honung
1/2 tsk  salt

Till servering

krossad is
rostat eller stekt surdegsbröd

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotien och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Gör den här varje högtid! Fast jag gillar inte selleri så jag byter ut den mot schalottenlök

Jenny

2020-06-19

Näringsvärde per portion

Energi1383 KJ / 330 kCal
Fett8 g
Salt4.03 g
Kolhydrater38 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Bloody Mary
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Virgin Mary
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk ceviche
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskceviché med avokadokräm
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga