Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ceviche ”Bloody Mary Style”

Torsk, tomat, lime, chili, koriander och worchestershiresås är basen i den här smakrika cevichen som du snabbt svänger ihop och serverar med en bit rostat bröd. Inspirationen kommer från den klassiska drinken Blody Mary och resultatet är friskt, syrligt, starkt – och fantastiskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i cm-stora tärningar. Blanda fisken med limejuice och salt. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
  2. Dela tomaterna. Tärna sellerin fint och finhacka chilin. Hacka koriandern grovt. Vänd ihop alla grönsaker med tomatjuice, olivolja, worcestershiresås, honung och salt.
  3. Till servering: Vänd ner fisken och servera ev med krossad is och en bit rostat bröd.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotien och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g torskfilé utan skinn
  • 1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar juice från ca 3-4 lime)
  • 1 tsk salt
  • 10 körsbärstomater
  • 2 selleristjälkar
  • 1 grön chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl tomatjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
Till servering
  • krossad is
  • rostat eller stekt surdegsbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1383 kJ / 330 kCal