Ceviche ”Bloody Mary Style”

6
1
Ceviche ”Bloody Mary Style”

Torsk, tomat, lime, chili, koriander och worchestershiresås är basen i den här smakrika cevichen som du snabbt svänger ihop och serverar med en bit rostat bröd. Inspirationen kommer från den klassiska drinken Blody Mary och resultatet är friskt, syrligt, starkt – och fantastiskt gott!

Ceviche ”Bloody Mary Style”

Ingredienser

4 portioner
400 g torskfilé utan skinn
1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar juice från ca 3-4 lime)
1 tsk salt
10 körsbärstomater
2 selleristjälkar
1 grön chili
1 kruka koriander
2 dl tomatjuice
2 msk olivolja
1 tsk worcestershiresås
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt

Till servering

krossad is
rostat eller stekt surdegsbröd

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotien och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Jenny

2020-06-19

Gör den här varje högtid! Fast jag gillar inte selleri så jag byter ut den mot schalottenlök

Näringsvärde per portion

Energi 1383 KJ / 330 kCal
Fett 8 g
Salt 4.03 g
Kolhydrater 38 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden