Ceviche ”Bloody Mary Style”
Torsk, tomat, lime, chili, koriander och worchestershiresås är basen i den här smakrika cevichen som du snabbt svänger ihop och serverar med en bit rostat bröd. Inspirationen kommer från den klassiska drinken Blody Mary och resultatet är friskt, syrligt, starkt – och fantastiskt gott!
Ingredienser
4 portioner
400 g torskfilé utan skinn
1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar juice från ca 3-4 lime)
1 tsk salt
10 körsbärstomater
2 selleristjälkar
1 grön chili
1 kruka koriander
2 dl tomatjuice
2 msk olivolja
1 tsk worcestershiresås
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
Till servering
krossad is
rostat eller stekt surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1383 KJ / 330 kCal
Fett8 g
Salt4.03 g
Kolhydrater38 g
Protein24 g
Kommentar
Gör den här varje högtid! Fast jag gillar inte selleri så jag byter ut den mot schalottenlök
Jenny
2020-06-19