Svensk ”ceviche”

4
0
Svensk ”ceviche”

En svensk variant på den latinamerikanska klassikern ceviche. Till den svenska cevichen använder du torsk som smaksätts med en citrondoftande marinad. Salladslök, pepparrot, kålrabbi, morötter och ett knippe med dill ger spänst och underbar smak.

Skriv ut
Svensk ”ceviche”

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 dl
ättika 12%
1 dl
citronjuice
1 dl
vatten
1 msk
olivolja
1 msk
socker
1 msk
salt

Torsk

450 g
fryst torskrygg

Grönsaker

2
salladslökar
1
bit färsk pepparrot (1 bit motsvarar ca 3 cm)
1
kålrabbi
2
morötter
1
knippe dill
-
olivolja
-
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept