Svensk ”ceviche”

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Svensk ”ceviche”

En svensk variant på den latinamerikanska klassikern ceviche. Till den svenska cevichen använder du torsk som smaksätts med en citrondoftande marinad. Salladslök, pepparrot, kålrabbi, morötter och ett knippe med dill ger spänst och underbar smak.

Svensk ”ceviche”

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 dl  ättika 12%
1 dl  citronjuice
1 dl  vatten
1 msk  olivolja
1 msk  socker
1 msk  salt

Torsk

450 g  fryst torskrygg

Grönsaker

2   salladslökar
1   bit färsk pepparrot (1 bit motsvarar ca 3 cm)
1   kålrabbi
2   morötter
1   knippe dill
olivolja
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Fish & Crisp med ugnsgrillade potatis och smöriga ärter
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Peruansk ceviche
Betyg 2.5 av 5.
74 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad torsk i folie
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och räkceviche
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga