Svensk ”ceviche”

5
0
Svensk ”ceviche”

En svensk variant på den latinamerikanska klassikern ceviche. Till den svenska cevichen använder du torsk som smaksätts med en citrondoftande marinad. Salladslök, pepparrot, kålrabbi, morötter och ett knippe med dill ger spänst och underbar smak.

Svensk ”ceviche”

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 dl ättika 12%
1 dl citronjuice
1 dl vatten
1 msk olivolja
1 msk socker
1 msk salt

Torsk

450 g fryst torskrygg

Grönsaker

2 salladslökar
1 bit färsk pepparrot (1 bit motsvarar ca 3 cm)
1 kålrabbi
2 morötter
1 knippe dill
olivolja
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer