Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svensk ”ceviche”

En svensk variant på den latinamerikanska klassikern ceviche. Till den svenska cevichen använder du torsk som smaksätts med en citrondoftande marinad. Salladslök, pepparrot, kålrabbi, morötter och ett knippe med dill ger spänst och underbar smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Marinad: Blanda samman ingredienserna till marinaden.
  3. Torsk: Skär torskfilén i 1 1/2 cm tjocka skivor, lägg dem i en bunke och häll över marinaden så att de täcks helt. Täck med plastfilm och ställ in i kylen 20-30 minuter.
  4. Grönsaker: Skala kålrabbi och morot, skiva grönsakerna tunt på mandolin, strimla salladslöken och riv pepparroten. Hacka dillen grovt. Lägg grönsakerna, salladslök, och dill i en skål. Ringla över olivolja och 2 msk av marinaden (för 4 port) och vänd runt till en sallad.
  5. Lyft upp torskfilén ur marinaden och lägg upp tillsammans med grönsakerna på tallrikar eller ett stort fat. Toppa med riven pepparrot och svartpeppar.

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • 1 dl ättika 12%
  • 1 dl citronjuice
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
Torsk
  • 450 g fryst torskrygg
Grönsaker
  • 2 salladslökar
  • 1 bit färsk pepparrot (1 bit motsvarar ca 3 cm)
  • 1 kålrabbi
  • 2 morötter
  • 1 knippe dill
  • olivolja
  • svartpeppar från kvarn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?