Charlys fiskfond

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Charlys fiskfond

Att koka egen fond att smaksätta soppor, såser och grytor med är lika enkelt som lyxigt. Prova denna mustiga fiskfond med färsk ingefära och stjälkselleri, suverän som bas i en peruansk ceviche eller värmande räksoppa.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Charlys fiskfond

Ingredienser

5 dl
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1/2   selleristjälk
250 g  räkskal
2 msk  rapsolja
1 kg  ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar)
1 l  vatten
3 cm  färsk skalad ingefära
15   korianderstjälkar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproteinfri och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Primörsoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frästa räkor med grönsaker och ostchips
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Shrimp roll i korvbröd
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatjuice med paprika
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mexikansk kålsallad
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor med sockerärter och salsa verde
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga