Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Charlys fiskfond

Att koka egen fond att smaksätta soppor, såser och grytor med är lika enkelt som lyxigt. Prova denna mustiga fiskfond med färsk ingefära och stjälkselleri, suverän som bas i en peruansk ceviche eller värmande räksoppa.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök. Skär lök, vitlök och selleri i mindre bitar.
  2. Fräs lök, vitlök och räkskal i oljan i en stor kastrull till räkskalen börjar vitna, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt fiskrens, vatten, ingefära och koriander. Koka upp och låt koka 20 minuter utan lock.
  4. Sila av vätskan och häll tillbaka i kastrullen. Låt fonden koka/reducera tills 5 dl återstår. Använd fiskfonden till en underbart välsmakande Peruansk räksoppa eller till en fräsch Ceviche.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproteinfri och ägg.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 selleristjälk
  • 250 g räkskal
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar)
  • 1 l vatten
  • 3 cm färsk skalad ingefära
  • 15 korianderstjälkar
Lägg till i inköpslistan