Göstimbal med löjromstopp och skummig dillsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Göstimbal med löjromstopp och skummig dillsås

Det här receptet på göstimbal med löjromstopp och skummig dillsås är lika intressant och njutbart som det låter. Med förstklassiga ingredienser som torsk, löjrom och vitt vin blir den här rätten både lyxig och otroligt god. En riktig festmåltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i mindre bitar. Finfördela den tillsammans med salt och peppar i en matberedare. Tillsätt äggen och häll i grädden medan maskinen går. Arbeta snabbt ihop till en slät färs. 
  2. Fördela färsen i 8 väl smorda portionsformar (för 8 port). Ställ formarna i en traktörpanna och häll på vatten runt om. Täck pannan med ett tillklippt smörgåspapper. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter.
  3. Sås: Skala och finhacka löken. Koka löken med vatten, vin och fond i en kastrull tills ca hälften återstår. 
  4. Tillsätt dill och grädde och mixa såsen skummig med mixerstav eller i en mixer precis innan servering. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Stjälp upp timbalerna på tallrikar, häll lite av såsen på och toppa med löjromsklick och dillkvist. 
  6. Servera göstimbalerna med resten av såsen, kokt, gärna pressad potatis, sockerärter och lättkokta morotsstrimlor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg gösfilé, torsk eller hoki
  • 1 msk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 ägg
  • 4 dl mellangrädde
Sås
  • 1 gul lök
  • 5 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 1/2 dl koncentrerad fiskfond
  • 1 knippa dill
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm mald vitpeppar
Garnering
  • 175 g löjrom
  • dillkvistar
Lägg till i inköpslistan