Goda recept på pinsa

Italienska smaker

Pinsa är ett ljuvligt bröd som bäst kan beskrivas som en blandning mellan focaccia och pizza. Den är underbar att toppa med precis vad du tycker är gott. Här bjuder vi på pinsarecept som får det att vattnas i munnen.

Vad är pinsa?

Pinsa är ett bröd som kan beskrivas som en blandning av pizza och focaccia. Den är fluffig och seg inuti och krispig utanpå – och är väldigt god att servera med både salta och söta toppings. Den långa jästiden och blandningen av mjölsorter ger pinsan en god och rustik smak.

Vad är skillnaden på pinsa och pizza?

De största skillnaderna mellan pinsa och pizza är texturen och formen på brödet. Pinsan är tjock och ovalformad medan en pizzabotten ofta är tunnare och rund. I vissa fall innehåller också pinsan en blandning av olika mjölsorter, som durumvetemjöl, vetemjöl och kikärtsmjöl. 

Varför heter det pinsa?

Namnet pinsa sägs komma från "pinsere" som är latin och betyder att platta ut eller trycka till.

Kan man köpa pinsa på ICA?

Ja! De flesta av våra ICA-butiker har pinsa i sitt sortiment.

Finns det glutenfri pinsa?

Ja, det finns glutenfria varianter av pinsabrödet.

Du glömmer väl inte att du kan spara dina favoriter genom att klicka på hjärtat bredvid receptet.

Goda recept och topping till pinsa

  • Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter

    Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter

    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter är en så kallad ”bianca” där det istället för tomatsås är pesto i botten. Toppa med krämig burrata, rostade pinjenötter, chiliflakes och oregano när pinsan är färdiggräddad.

    Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter
  • Minipinsa med ndujasås och tomat

    Minipinsa med ndujasås och tomat

    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Frasig minipinsa med 'ndujasås och tomat är perfekta som förrätt, plockmat eller till buffén! ’Nduja är en bredbar salami som adderar en god hetta tillsammans med de ugnsbakade tomaterna och krämig mozzarella.

    Minipinsa med ndujasås och tomat
  • Pinsa bianco med kronärtskocka, soltorkade tomater och burrata

    Pinsa bianco med kronärtskocka, soltorkade tomater och burrata

    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer

    En försvinnande god pinsa bianco med ricotta, krämig burrata, soltorkade tomater och kronärtskocka. En vit pinsa som är enkel att svänga ihop som förrätt eller plock.

    Pinsa bianco med kronärtskocka, soltorkade tomater och burrata
  • Pinsa med burrata, pistage och citron

    Pinsa med burrata, pistage och citron

    Betyg 4.6 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer

    Denna läckra, våriga, pinsa toppar vi med mozzarella och krämig burrata, citron samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico. Vi lovar att den är svår att tacka nej till!

    Pinsa med burrata, pistage och citron
  • Pinsa med lufttorkad skinka och pesto

    Pinsa med lufttorkad skinka och pesto

    Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Här toppar vi pinsan med riktigt klassiska, italienska smaker. Lufttorkad skinka, mozzarella och pesto - och det bästa av allt, med färdig pinsabotten är middagen klar på nolltid!

    Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
  • Vit pinsa med crème fraiche, folkeost och valnötter

    Vit pinsa med crème fraiche, folkeost och valnötter

    Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer

    Sväng ihop en pinsa med crème fraiche, grönkål, valnötter och riven ost. Ett enkelt och väldigt gott recept på vit pinsa. Passar lika bra som förrätt och plock som till middag.

    Vit pinsa med crème fraiche, folkeost och valnötter
  • Pinsa med lax, sparris och citron

    Pinsa med lax, sparris och citron

    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer

    Perfekt att bjuda som smårätt eller på en buffé är denna härligt våriga pinsa som görs med lax, sparris och citron. Blanda laxskivorna med saft och skal av citron samt dill för extra god smak. En god lagrad ost är också viktigt för smaken på din pinsa. Servera pinsan omgående när den är varm och fräsch.

    Pinsa med lax, sparris och citron

Pinsa till efterrätt

Att toppa ditt pinsabröd med söta toppings är verkligen en god idé! Att servera pinsa som dessert är enkelt, smarrigt och inte minst populärt bland gästerna.

  • Pinsa med mascarpone och limesockrade jordgubbar

    Pinsa med mascarpone och limesockrade jordgubbar

    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer

    Den här pinsan med mascarpone, lime- och sockermarinerade jordgubbar och mynta är verkligen en sommardröm! 

    Pinsa med mascarpone och limesockrade jordgubbar
  • Pinsa colada

    Pinsa colada

    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Piña Colada säger du, Pinsa colada säger vi. Slå ihop två saker man gillar så får du något supergott. Du behöver pinsa, kokosgrädde, ananas, smör och socker och lite annat för att göra den här otroliga efterrätten. Toppa med mynta och njut! 

    Pinsa colada

Pinsa med kantareller och potatis - mums

Nej men dra mig baklänges! Den här pinsan får det verkligen att vattnas i munnen. Pinsa med kantareller, potatis och pecorino-ost. Ni bara måste testa detta!

Artiklar Visar 4 stycken

Tre nyårsmenyer

Gott nytt år!

Så lyckas du med nyårsmaten, från vego till kött och fisk.