Tre nyårsmenyer
Gott nytt år!
Så lyckas du med nyårsmaten, från vego till kött och fisk.
Italienska smaker
Pinsa är ett ljuvligt bröd som bäst kan beskrivas som en blandning mellan focaccia och pizza. Den är underbar att toppa med precis vad du tycker är gott. Här bjuder vi på pinsarecept som får det att vattnas i munnen.
Pinsa är ett bröd som kan beskrivas som en blandning av pizza och focaccia. Den är fluffig och seg inuti och krispig utanpå – och är väldigt god att servera med både salta och söta toppings. Den långa jästiden och blandningen av mjölsorter ger pinsan en god och rustik smak.
De största skillnaderna mellan pinsa och pizza är texturen och formen på brödet. Pinsan är tjock och ovalformad medan en pizzabotten ofta är tunnare och rund. I vissa fall innehåller också pinsan en blandning av olika mjölsorter, som durumvetemjöl, vetemjöl och kikärtsmjöl.
Namnet pinsa sägs komma från "pinsere" som är latin och betyder att platta ut eller trycka till.
Ja! De flesta av våra ICA-butiker har pinsa i sitt sortiment.
Ja, det finns glutenfria varianter av pinsabrödet.
Du glömmer väl inte att du kan spara dina favoriter genom att klicka på hjärtat bredvid receptet.
Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter är en så kallad ”bianca” där det istället för tomatsås är pesto i botten. Toppa med krämig burrata, rostade pinjenötter, chiliflakes och oregano när pinsan är färdiggräddad.
Frasig minipinsa med 'ndujasås och tomat är perfekta som förrätt, plockmat eller till buffén! ’Nduja är en bredbar salami som adderar en god hetta tillsammans med de ugnsbakade tomaterna och krämig mozzarella.
En försvinnande god pinsa bianco med ricotta, krämig burrata, soltorkade tomater och kronärtskocka. En vit pinsa som är enkel att svänga ihop som förrätt eller plock.
Denna läckra, våriga, pinsa toppar vi med mozzarella och krämig burrata, citron samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico. Vi lovar att den är svår att tacka nej till!
Här toppar vi pinsan med riktigt klassiska, italienska smaker. Lufttorkad skinka, mozzarella och pesto - och det bästa av allt, med färdig pinsabotten är middagen klar på nolltid!
Sväng ihop en pinsa med crème fraiche, grönkål, valnötter och riven ost. Ett enkelt och väldigt gott recept på vit pinsa. Passar lika bra som förrätt och plock som till middag.
Perfekt att bjuda som smårätt eller på en buffé är denna härligt våriga pinsa som görs med lax, sparris och citron. Blanda laxskivorna med saft och skal av citron samt dill för extra god smak. En god lagrad ost är också viktigt för smaken på din pinsa. Servera pinsan omgående när den är varm och fräsch.
Att toppa ditt pinsabröd med söta toppings är verkligen en god idé! Att servera pinsa som dessert är enkelt, smarrigt och inte minst populärt bland gästerna.
Den här pinsan med mascarpone, lime- och sockermarinerade jordgubbar och mynta är verkligen en sommardröm!
Piña Colada säger du, Pinsa colada säger vi. Slå ihop två saker man gillar så får du något supergott. Du behöver pinsa, kokosgrädde, ananas, smör och socker och lite annat för att göra den här otroliga efterrätten. Toppa med mynta och njut!
Nej men dra mig baklänges! Den här pinsan får det verkligen att vattnas i munnen. Pinsa med kantareller, potatis och pecorino-ost. Ni bara måste testa detta!
Gott nytt år!
Så lyckas du med nyårsmaten, från vego till kött och fisk.
Krämigt
Laga italiensk comfort food – risotto. Vi bjuder på 8 goda recept.
Fräscht!
Gör en efterrätt med citrusfrukt! Här är 11 sötsyrliga recept.
Recepttips
Här är några riktiga höjdarrecept där du kan använda resterna på nya sätt.